@Noudiari / Els alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau superior de tècnic en dietètica i nutrició de l’IES Algarb varen celebrar dijous la III Diada de Nutrició amb un gran èxit de participació. És el tercer any que els alumnes de segon organitzen la diada com a treball de final de curs després de realitzar un treball de camp d’investigació dels hàbits alimentaris de la població estudiantil del torn de tarda de l’institut.
La diada de nutrició té dos objectius fonamentals, per una banda apropar l’alumnat de tarda del centre a la dieta mediterrània, la qual pareix que cada vegada té menys seguidors a causa del ritme de vida accelerat que se segueix avui en dia. L’altre objectiu de la diada no és menys important i consisteix en familiaritzar els alumnes de dietètica amb la realització d’una intervenció educativa, la qual és una de les possibles sortides laborals d’aquests titulats.
A la diada s’han portat a terme diferents activitats: una xerrada sobre els beneficis de la fruita i la verdura, un taller sobre com preparar plats ben gustosos amb elles, un concurs de tapes mediterrànies, un concurs de postres saludables i una gimcana amb vàries proves relacionades amb l’alimentació saludable, com, per exemple, una prova d’elaboració de batuts o una d’improvisació d’un plat amb productes escollits a cegues.
La diada va culminar amb la degustació, per part de tots els assistents, dels plats presentats als dos concursos i l’entrega de premis als guanyadors dels concursos i la gimcana, que consistien, evidentment, amb una panera de fruites i verdures variades de temporada i un llibre de receptes.