@Noudiari / PSOE i Podem-Guanyem han tancat aquesta tarda el punt 2 del document d’acord sobre el futur del Consell d’Eivissa, referit als serveis públics, assolint compromisos sobre propostes referides a sanitat, educació, joventut i esports, entre altres matèries. Les converses continuaran aquest diumenge 14 de juny, a les 18.00 hores, a la seu de la FSE-PSOE, amb el punt 3 de la negociació, referida a Transparència i Participació.
Alguns dels acords que s’han pres a la reunió d’avui són els següents:
-Acord per aconseguir una normativa unitària en l’àmbit insular sobre el dret al descans, a través del consell d’alcaldes. Control efectiu de l’exposició a la remor i a les vibracions. Garantir el dret al descans. Actualització del mapa de remors de l’illa d’Eivissa.
-Acord per augmentar les places sociosanitàries a Eivissa, exigint que l’antic hospital Can Misses sigui transformat en un centre sociosanitari, tal com estava projectat inicialment. Si bé amb l’obertura del nou hospital Can Misses es disposa d’un modern centre hospitalari, la seva cartera de serveis no s’ha vist augmentada i, per tant, segueix existint la carència d’algunes especialitats de gran incidència a la població d’Eivissa, en particular hemodinàmica, neurocirurgia i cirurgia vascular.
-Acord d’instar el Govern a revisar la cartera de serveis de Can Misses. Es valorarà quins poden ser incrementats i es disposarà d’aquells de major incidència per a la població eivissenca i es demanarà la dotació de personal necessari per dur endavant aquesta tasca.
-Acord de realitzar auditoria d’infraestructures educatives impulsant la construcció de nous centres, augmentant el nombre de places de les escoletes que depenen del Consell Insular.
-Acord de desenvolupar un mapa escolar equilibrat per a tota l’illa completant l’oferta d’escoletes d’educació Infantil per poder oferir a tots els nostres ciutadans una escolarització dels seus fills des de l’any 0.
-Acord per desenvolupar el projecte de Sa Coma com Campus acadèmic i d’aprenentatge d’oficis, i del centre de Cas Serres com a espai educatiu especialitzat en les indústries culturals i com a hotel d’entitats.
-A Sa Coma s’hi ubicaran centres acadèmics i del coneixement com UNED, Escola d’Hosteleria i Escola d’Idiomes, i també d’altres relacionats amb oficis tradicionals, gastronomia local, energies renovables, agricultura ecològica. Altres usos per a Sa Coma seran de caràcter social, com a horts compartits, berenador públic i instal·lacions i esdeveniments esportius.
-A les instal·lacions de Cas Serres es promourà la creació d’un centre de producció audiovisual i autoedició, alhora que s’habilitaran locals d’assaig per als grups juvenils.
-Acord de donar ús a les instal·lacions educatives i als seus equipaments esportius fora de l’horari lectiu, així com els espais públics (carrers, places, etc) per a activitats lúdiques, recuperant aquests espais per afavorir una major implicació i identificació de la joventut amb la comunitat.
-Acord en política de joventut de promocionar l’accés a l’habitatge per a la gent jove amb la lluita contra l’excés especulatiu del segon habitatge buit per abaratir els preus, la creació d’una borsa pública d’habitatges en venda i lloguer, reservar quotes d’habitatges per al lloguer a preus baixos, destinats a joves amb pocs ingressos i altres característiques especials.
-Acord de desenvolupar una campanya informativa per a la lluita contra el frau en la contractació.
-Acord de promoure la creació Jove (en moda, disseny, pintura, música, cultura popular…) organitzant certàmens i donant facilitats per a l’exposició de les obres. Es realitzarà un cens d’artistes joves en contínua actualització per tal de coordinar i afavorir la seua promoció
-Acord de posar en marxa un Pla de xoc de construcció, adequació i manteniment de les instal·lacions esportives en situació d’abandonament i deteriorament progressiu. Així mateix, impulsarem un pla d’actuació per tal que totes aquestes instal·lacions esportives estiguin disponibles. A més, crearem un catàleg d’instal·lacions esportives de l’illa.
-Acord de realització d’un mapa actualitzat dels recursos existents (instal·lacions, mitjans humans i materials), de gestió pública i privada, en el que es faci una avaluació de les mancances i deficiències, per tal de realitzar plans insulars i municipals de gestió eficaç de l’oferta existent, corregint les seves deficiències i millorant i augmentant (si és necessari) aquesta oferta, a fi d’apropar la pràctica esportiva al conjunt de la societat. Avaluació i actualització periòdiques dels plans.
-Acord per incentivar la implementació de les activitats esportives desenvolupades dins del medi natural com a part complementària de l’activitat turística. Dissenyarem i posarem en marxa diferents rutes de senderisme, nòrdic walking i cicloturisme a la nostra illa.
-Acord d’habilitar circuits en espais públics oberts, integrats a la trama urbana i/o aprofitant camins públics, per a la pràctica lliure d’activitats com el running, la bicicleta (a més de la xarxa de carrils-bici) i altres formes d’exercitació del cos.
-Ajudar els clubs i federacions per aconseguir patrocini privat a través de la Fundació de l’Esport.
A ver si la E-10 la transformáis de una vez que buena falta le hace
Si tot ho feu amb aquesta parsimònia, us passaran els 4 anys sense tenir temps per fer res