@Noudiari/Can Jeroni acollirà aquest cap de setmana la II Mostra de Cine Africà, organitzada en col.laboració amb el Festival de Cinema Africà de Tarifa. Es tracta d’una mostra que, agafant el Mediterrani com a fil conductor, vol crear ponts amb Àfrica i els seus creadors, donant a conèixer una altra visió del continent molt diferent de la què sovint ofereixen els mitjans de comunicació.
La mostra arrencarà aquests dijous 7 d’abril a les 19.30 hores amb la inauguració de l’exposició “Escenes Etíops”, de Joaquim Seguí, amb textos de Carles Fabregat. A continuació, a les 21 hores, hi haurà una actuació del grup marroquí Tarab Ibiza i la presentació de la mostra, a càrrec de la regidora de Cultura, Helena Benlloch, i de la directora del Festival de Cinema Africà de Tarifa, Mane Cisnero.
La primera pel.lícula que es passarà és “Adiós Carmen”, una història ambientada l’any 1975 al nord del Marroc i que narra la història d’un nen de 10 anys que viu amb un oncle molt violent mentre la seua mare és a Bèlgica. El petit trobarà una via d’escapament en Carmen, una exiliada espanyola.
Activitats durant tot el cap de setmana
El divendres 8 d’abril s’han previst activitats durant tot el dia. A les 10 hores a les escoles hi haurà un contacontes a càrrec de Samuel Mainnomouou, que explicarà “Cuentos en torno al fuego”.
A les 12 es celebrarà un aperitiu-tertúlia al bar Bernat Vinya, amb la participació dels crítics de cinema Javier Estrada i Marion Barger. A les 13 hores comença la gravació del programa de RNE3 “El séptimo vicio”, amb Javier Tolentino i Lemon Emigrants.
A la tarda tendran lloc les projeccions de “Tall as the boabab tree”, una captivadora pel.lícula senegalesa sobre les noces infantils (a les 19 hores) i “Rengaine”, un film que narra una història d’amor entre un cristià negre i una jove magrebí que viuen a París (21 hores).
El dissabte les activitats comencen a les 12 hores amb mateix contacontes que s’haurà explicat a les escoles, però en aquesta ocasió a Can Jeroni. Durant el matí es repeteix el lprograma de divendres, amb tertúlia a les 12 a Bernat Vinya i l’enregistrament del programa de Radio 3 a les 13 hores.
A la tarda, a partir de les 19 hores, es projectarà “Drum”, un film sud-africà que narra la història d’una periodista i investigador que es va fer famós als anys 50 a Sophia-town, un barri que simbolitzà la resistència cultural a Johannesburg. A les 21 hores es passarà el documental finlandés “Mama Àfrica”, que explica les cent facetes de Míriam Makeba, una dona-mare-àvia, militant anti-apartheid, esposa d’un black panter i superestrella mundial de la música.
El diumenge 10 d’abril hi haurà una “marató de curts” per a tots els públics, que començarà a les 19 hores amb la presentació d’”Adamt”, que explica la història d’una jove compositor i bateria etíop amb un trauma infantil. A continuació es podrà veure “Twaaga”, de Burkina Faso, la història d’un nen de 8 anys que sempre va amb el seu germà perquè no té amics. “Peau de Colle”, de Tunísia, ens narra l’aventura d’Anira, una nena de 5 anys que no vol anar a l’escola alcorànica. Finalment, ,l’algeriana “Garagouz” tancarà la sessió amb les aventures d’un titellaire.
La pel.lícula egicpia “Décor” tancarà la mostra de cinema, explicant la vida d’una directora artística i apassionada del cinema, que acaba confonent els decorats que dissenya amb la realitat.
Activitats als centres escolars
Com a activitat complementària a la mostra, durant tota la setmana s’està desenvolupant una activitat complementària als centres escolars, que treballen quaderns didàctics amb la projecció de “La petite vendeuse de Soleil”, que segueix les aventures d’una petita captaire a Dakar.