@Noudiari/La Biblioteca Pública Insular de Cas Serres, depenent del Consell d’Eivissa, ofereix durant tot aquest mes de maig l’exposició ‘Per llepar-se els dits’. Una mostra que s’acompanya d’un fullet amb l’extensa bibliografia disponible a la biblioteca sobre cuina en general, cuina per a dietes especials (celiaquia, colesterol, hipertensió, etc.), cuina local, postres, pans, conserves etc. Aquesta bibliografia és accessible des de la web de la biblioteca www.bibliotecaspublicas.es/
Seguint amb la mateixa temàtica, la Biblioteca Pública Insular d’Eivissa organitza un taller de cuina amb el xef José Miguel Bonet, que proposarà elaborar un menú amb cinc plats: gerret a la flama amb allioli d’all negre i salsa teriyaki, gamba en salaó amb fresa de truita, tartar d’espardenyes amb aire de taronja, sofrit pagès 2016, i escuma de greixonera.
Aquest taller tendrà lloc el dissabte dia 21 de maig, de 9 a 11.30 h a la Biblioteca Pública Insular. L’assistència és gratuïta amb un límit de quinze places. El termini és obert fins el dia 19 de maig i cal incriure’s previament a la mateixa biblioteca o mitjançant el formulari disponible a l’esmentada pàgina web.
José Miguel Bonet ha realitzat diversos cursos especialitzats en cuina i pastisseria, inclòs un al restaurant Celler de Can Roca. En la seva trajectòria professional ha estat docent en diversos cursos de cuina, ha participat com a representant gastronòmic d’Eivissa en fires de turisme i gastronomia com la ITB de Berlín, FITUR i la fira Alimentaria de Barcelona on va impartir un taller de cuina eivissenca.
És coautor del llibre ‘La nueva cocina de Ibiza, sabores de siempre, platos de ahora’ i des de 2004 és el xef de cuina del restaurant Es Ventall, a Sant Antoni.