@Noudiari/ El president del Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha clausurat aquesta tarda les Jornades Gastronòmiques Primavera 2016 amb un discurs de reconeixement a la feina de productors i restauradors de l’illa. «Darrere de cada plat de la nostra gastronomia hi trobam la feina de nombrosos professionals» i també «la feina de totes aquelles persones i empreses gràcies a les quals disposam de les matèries primeres i els productes locals indispensables». Després d’aquestes Jornades Gastronòmiques Primavera 2016, «el llistó ha quedat prou alt, però no voldria deixar d’expressar la meua convicció que l’any que ve, gràcies a l’esforç de tothom, serem capaços no tan sols d’igualar l’èxit de l’edició d’enguany sinó fins i tot de superar-lo», ha dit en l’acte que s’ha celebrat a la seu del Consell d’Eivissa.
Les Jornades Gastronòmiques han estat una iniciativa del Consell d’Eivissa, la Fundació de Promoció Turística i PIMEEF restauració que s’ha celebrat entre els mesos d’abril i maig per fomentar el sector i ajudar a la desestacionalització turística. En aquest sentit, el president ha destacat «l’impacte indubtablement positiu que la potenciació de la gastronomia local té en el marc de la nostra indústria turística».
Aposta pels productes locals
El president del sector de restauració dels empresaris, Joan Riera, ha fet una crida a apostar pels productes i la gastronomia local: «Amb el suport del Consell d’Eivissa amb la creació de la marca Sabors hem posat la primera pedra. Hem de seguir treballant amb els productes d’aquí, hem de creure amb nosaltres mateixos», ha dit en el seu discurs de cloenda de les Jornades.
Durant l’acte s’ha agraït la participació dels més de 50 restaurants i de les 25 marques i productors locals col·laboradors, amb unes activitats que han tengut un gran èxit de públic: A més dels menus a tots els restaurants participants, es varen organitzar visites gratuïtes a la granja Can Pere Mussona (Sant Carles de Peralta) on es crien races autòctones de porc negre i xai, i també a la finca Can Toni d’en Jaume Negre (Sant Llorenç de Balàfia), on l’associació GEN-GOB Eivissa està portant a terme un projecte pioner de gestió de l’aigua, recuperació de varietats vegetals i races autòctones. A més, l’Agrupació de l’Olivar d’Eivissa va organitzar un tast d’olis de l’illa l’agroturisme Can Lluc (Sant Rafel de sa Creu). També es va celebrar el primer Fòrum de Gastronomia Mediterrània, amb ponències de xefs i un mercat de productors, que es va fer el 16 de maig a l’agroturisme Atzaró (Sant Llorenç de Balàfia).
En l’acte de clausura de les jornades també s’ha fet un reconeixement als restaurants que celebren enguany diferents aniversaris de la seua fundació: Can Cires 10 anys, Sa Soca 40 anys, Brisamar 60 anys, Ca n’Alfredo 75 anys i Ca na Ribes 90 anys.
La gastronomia d’Eivissa, a Televisió Espanyola.
Els cuiners Sergio i Javier Torres, del programa de cuina de Televisió Espanyola «Torres en la cocina» han intervengut en l’acte de clausura amb una xerrada sobre la gastronomia d’Eivissa. Afirmen que han quedat molt sorpresos de la riquesa dels plats tradicionals, així com de productes amb un gran interès culinari, com el peix, el porc negre o la garrova. En finalitzar la seua xerrada, els cuiners televisius han anunciat que portaran al seu programa de Televisió Espanyola algun dels plats tradicionals d’Eivissa que han descobert gràcies a les Jornades Gastronòmiques.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.
Funcional Always active
El almacenamiento o acceso técnico es estrictamente necesario para el propósito legítimo de permitir el uso de un servicio específico explícitamente solicitado por el abonado o usuario, o con el único propósito de llevar a cabo la transmisión de una comunicación a través de una red de comunicaciones electrónicas.
Preferencias
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
Estadísticas
El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos.El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu Proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
Marketing
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para crear perfiles de usuario para enviar publicidad, o para rastrear al usuario en una web o en varias web con fines de marketing similares.
AVISO LEGAL Los contenidos generados por Noudiari se encuentran bajo CC BY-NC 3.0 ES
Noudiari.es, Avinguda Isidor Macabich, 41, 1-B, Eivissa, Illes Balears
redaccion@noudiari.es
Noudiari es un proyecto de La Pitiusa de Internet SL, NIF B57810103. Política de cookies y Declaración de privacidad Hecho con Wordpress