@Noudiari/El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Rural, informa que la Cooperativa del Camp de l’illa ha finalitzat el període de sega a les finques cedides al Cens de Terres de Cultiu. En total s’han segat 49 hectàrees, 26 hectàrees d’ordi a la zona de Sant Ferran, 7 hectàrees de civada a Sant Francesc i Porto Salé, i 26 hectàrees de blat a La Mola.
D’altra banda, també s’han segat les parcel·les de 7 socis de la Cooperativa que demanaren aquest servei, amb una superfície de 8 hectàrees.
El conseller del ram, Bartomeu Escandell, ha explicat que “encara queda molta feina per fer, però amb aquestes accions es demostra que s’estan donant les primeres passes per la recuperació del sector primari i del paisatge rural”. D’altra banda, el conseller ha lamentat que “aquest primer any de treball hagi ha estat marcat per la sequera que s’ha patit a l’illa”.
Tot i això, Bartomeu Escandell ha destacat l’encert en triar llavors de cereals de varietats locals, que han demostrat una millor resposta davant la sequera, ja que els pagesos que sembraren llavors certificades han perdut la cuida, segons han explicat des de la Cooperativa.