@Noudiari/Aquest matí ha quedat instal·lada la placa Maria Teresa León, al barri de Platja d’en Bossa. Segons ha informat l’Ajuntament d’Eivissa, l’escriptora, guionista, traductora i dona compromesa María Teresa León «está molt vinculada a Eivissa per la seua estada a l’illa en companyia del seu home, Rafael Alberti a l’estiu de 1936 que va queda reflectida en el seu llibre Memoria de la melancolía, editat a l’Argentina a l’exili, l’any 1970».
«En aquest llibre recorda aquelles setmanes, amb una gran enyorança i fent lloança de l’hospitalitat i amabilitat dels homes i les dones eivissenques que els ajudaren i acolliren, del paisatge, de la història, de la casa pagesa, en definitiva de la manera de viure a Eivissa», ha explicat Vila.
El Consistori destaca que les pàgines dedicades a Eivissa «son d’una prosa poètica que, tan sols per la seua bellesa, la fan mereixedora del reconeixement públic». «A més, Maria Teresa León va treballar incansablement per apropar la cultura i el coneixements a llocs remots de la península i durant la Guerra Civil va evitar, en companyia d’altres escriptors com Alberti o Rosa Chacel, que molts tresors artístics i obres d’art fossin destruïts», ha agregat l’Ajuntament.
Es tracta d’un carrer que encara no estava senyalitzat i que parteix del carrer de la Punta, passa per davant de ca les Ánimes i can Botja i va a parar a l’avinguda Pere Matutes Noguera. En una propera intervenció s’afegirà una segona placa amb un text de Memorias de la melancolía, la seva autobiografia.
Amb motiu del Dia de la Dona, l’Ajuntament d’Eivissa va dedicat un carrer a l’escriptora. Així mateix, l’any passat instal·là un petit monòlit davant el molí de na Secorrada, on va residir aquell estiu del 36, amb el text de Memorias de la melancolía i la Biblioteca Municipal d’Eivissa va dedicar el mes de juliol a la seva figura literària.
«Son molts de llocs d’Eivissa que guarden la memòria de la visita de Maria Teresa León, les tertúlies al bar l’Estrella, la casa del seu amic Justo Tur al carrer Major de Dalt Vila, el moli de sa Secorrada que encara es conserva al Puig des Molins i la cova del final de platja den Bossa, on es refugiaren», ha informat Vila.