@Noudiari / L’Escola Universitària de Turisme del Consell d’Eivissa ha acollit aquest matí la conferència pronunciada per José Carlos Capel i Julia Pérez, els dos periodistes que impulsen Madrid Fusión, la cimera internacional de la gastronomia que se celebra cada any a Madrid. El director insular de Turisme, Vicent Torres; director Insular d’Agricultura, Vicent Tur i el president de Pimeef Restauració, Joan Riera, també han participat en aquesta trobada a l’Escola de Turisme, un fòrum de reflexió i anàlisi sobre els reptes de futur per a Eivissa.
Sota el títol «Gastronomia i Turisme: El repte de la sostenibilitat», el president de Madrid Fusión i crític gastronòmic del diari ‘El País’ ha assenyalat que «la gastronomia sostenible és una nova tendència a nivell mundial, sinònim d’identitat, cultura, respecte al medi ambient i compromís amb el territori». També han posat en relleu el paper fonamental dels petits productors i han demanat suport i reconeixement per la seva feina, després de recordar que la Unesco considera la dieta mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.
Per la seva banda, Julia Pérez, directora del portal d’informació gastronòmica Gastroactitud i també de la guia anual sobre gastronomia que edita la revista Conde Nast, ha afegit que «els nous reptes del turisme i la gastronomia a nivell mundial tenen com a eixos de futur la qualitat, la sostenibilitat i la combinació de tradició i avantguarda».
Tots dos periodistes han destacat la importància de la formació i el reciclatge permanent, des de les tècniques de cuina al servei d’atenció a sala, en un moment en què la gastronomia és clau en la promoció de les destinacions turístiques més competitius.
Per la seua banda, el director insular de Turisme, Vicent Torres, en la presentació de la conferència, ha recordat que el Consell d’Eivissa està promocionant la gastronomia d’Eivissa a nivell internacional, com un dels grans atractius de l’illa tot l’any. Segons el director de Turisme, «Eivissa té un gran potencial turístic com a destinació gastronòmica». Torres ha agraït a Capel i Pérez el seu interès en la gastronomia de l’illa, de la qual en són grans coneixedors i promotors, com han demostrat en molts dels seus articles.