@Noudiari/ 40 restaurants participen a partir de demà 15 d’octubre i fins al 30 de novembre a les Jornades gastronòmiques de tardor #EivissaSabor16. Consell d’Eivissa, Fundació de Promoció Turística d’Eivissa i Pimeef organitzen les jornades gastronòmiques que tenen com a protagonistes la cuina i els sabors de la terra. «Els mesos d’octubre i novembre són una delícia a l’illa, ja que és el moment perfecte per conèixer l’Eivissa més autèntica, les seves tradicions i els costums. Per exemple, a mitjan octubre els trulls de l’illa comencen a produir oli d’oliva verge, cosa que fan des de l’antiguitat, ja que els romans ja comerciaven amb oli pitiús», han apuntat des del Consell.
Aquesta és l’herència cultural a la qual rendeixen homenatge 40 restaurants de l’illa, amb una proposta variada de menús i tapes que permeten gaudir dels sabors i les textures dels olis de l’illa, així com d’altres productes excel·lents amb certificació de qualitat, com la sobrassada, el xai, la mel o el flaó. Tot un festí del qual formen part els peixos mediterranis, els vins de la terra i els sabors més frescos de l’hort. En aquest esdeveniment de promoció de la gastronomia d’Eivissa, els 40 restaurants ofereixen menús excel·lents a 20 € (begudes a part) i tapes a 5 € (cervesa o copa de vi inclosa).
Les jornades gastronòmiques també busquen la interacció amb els comensals. Per això, se sortejaran premis entre les persones que enviïn fotos i comentaris dels menús i les tapes que han degustat a través de les xarxes socials d’Ibiza Travel amb el hashtag #IbizaSabor16 o #EivissaSabor16. Els premis seran: Primer premi: Una entrada a Madrid Fusión 2017 amb accés a l’auditori (l’esdeveniment de referència de la gastronomia en l’àmbit mundial se celebra els dies 23, 24 i 25 de gener de 2017 a Madrid i Eivissa hi serà present amb un estand). Segon premi: Sopar per a dos en un dels establiments que participen en les jornades gastronòmiques de primavera 2017. Tercer premi: Cistella de productes d’Eivissa.
Dins del marc de les jornades també s’han organitzat dos activitats, la visita als trulls de la setmana passada, la inauguració del trull de Sant Joan, el pròxim 23 d’octubre, i un taller de flaó per a nens, que tendrà lloc el 19 de novembre. El xef Íñigo Rodríguez, del restaurant de l’Hotel Pachá, oferirà a nens i al·lots de 8 a 17 anys un viatge des de la versió tradicional d’aquesta recepta medieval fins a la versió moderna. El taller començarà a les 11 del matí. S’ofereixen 12 places gratuïtes.