@Noudiari/ Els restaurants participants a les V Jornades Gastronòmiques del Porc, activitat organitzada per l’Associació de Restaurants de Santa Eulària (ARSE) i l’Ajuntament de Santa Eulària des Riu, han realitzat unes matances i pastada de la carn per a possar com a exemple de com els negocis de restauració del poble mantenen viva l’essència i els sabors més tradicionals, tinguin o no la seva carta orientada cap a aquest tipus de cuina.
Posteriorment, s’ha fet una degustació a preus populars (1 euro per ració) de frita de porc i arròs de matances.
L’alcalde de Santa Eulària des Riu i diferents regidors han saludat als cuiners participants i han aprofitat per tastar aquests plats típics de la gastronomía de eularienca.
Aquestes jornades, que van començar el passsat dilluns 28 de novembre, es perllongaran fins al 22 de desembre.
El principal objectiu d’aquestes jornades és el de difondre la tradició i cultura pròpia, posant en valor un costum eivissenc: les matances. Així mateix, també ho és el d’ensenyar la variada gastronomia dels restaurants de Santa Eulària.
Menús diaris
El porc és un producte que té una infinitat de possibilitats culinàries, el que permet que una gran varietat de restaurants pugui participar en les jornades abordant des de la cuina més tradicional fins a la més elaborada, passant per altres que duen a terme les seves receptes més internacionals. Enguany hi participen els establiments Can Cosmi, Asian Road, Bluefish, El Naranjo, Celler Can Pere, El Nido, Can Pep Salvadó, Royalty, Baccaro i Sal Marina.
Aquestos restaurants realitzaran menús diaris, de dilluns a divendres, migdia i nit (a la nit, a elecció de cada un dels restaurants) i que estaran compostos per un entrant, un plat principal i postres, en els quals, almenys, un dels dos primers plats ha de tindre com a protagonista el porc. El preu del menú és de 15 €, begudes no incloses.