@Noudiari/ Amb un gran èxit de participació i demanda que ha fet ampliar l’oferta de cursos, avui dimecres 15 i demà dijous 16 es celebra el curs de Cuina eivissenca de Quaresma. Aquest curs està promogut i organitzat pel Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa, dins dels actes de les jornades de Patrimoni Gastronòmic organitzades per l’Ajuntament d’Eivissa i amb la col·laboració de l’Associació de Restauració de la Pimeef.
Els plats que es prepararan tenen com a base el peix i les llegums i verdures, amb el gerret escambetxat i el cuinat com a exemples de plats emblemàtics. Es recuperaran llegums oblidades com les varietats antigues de mongeta palaueta i pasta real, així com el gran condiment de la cuina eivissenca que era la pebrera vermella (pimentón) recentment recuperat a partir de la varietat antiga de citró de matances per un productor ecològic.
Altres plats seran el ‘Namoriu’, plat tradicional japonès preparat amb peix d’Eivissa o la versió d’autor de Gonzalo Martín.
El curs és gratuït i està dirigit a cuiners professionals, estudiants de cuina acreditats del Grau Mitjà de FP Cuina i Gastronomia i públic general. En total hauran participat un total de 120 alumnes, tant professionals com públic general.
El curs es realitzarà a les cuines del Centre de Formació Professional del SOIB de Blancadona. La classe per a professionals es realitzarà el dimecres 15 de març entre les 16 i les 20 hores; la classe per al públic en general serà el dijous 16 de març, de 17 a 20 hores.