@Noudiari/Aquest matí s’ha realitzat al Consell Insular d’Eivissa una reunió de treball sobre la situació de les zones humides d’Eivissa i Formentera. Aquesta reunió forma d’un projecte més ampli impulsat pel Govern Balear i per World Wildlife Fund España (WWF), que té com a objectiu realitzar un catàleg de les zones humides de les Balears per tal de garantir la seva protecció i la seva incorporació a l’inventari de zones humides del Pla Hidrològic.
Així, a la reunió s’ha presentat el Projecte de zones humides a les Illes de la Mediterrània que impulsa WWF i dels resultats obtinguts fins ara a les Balears, s’ha analitzat amb experts els resultats dels estudis que s’han efectuat a Eivissa i Formentera sobre aquest tema, i s’han compartit experiències sobre la gestió i protecció de les zones humides.
En el catàleg que s’està elaborant s’inclouen totes les zones humides amb una superfície mínima de 0’10 hectàrees. Es calcula que al conjunt de les Pitiüses hi ha unes 90 zones humides que superen aquest mínim de superfície: les més conegudes són ses Salines d’Eivissa i de Formentera, ses Feixes, s’Estany Pudent i s’Estany des Peix, així com el riu de Santa Eulària. La majoria d’aquestes zones humides se situen en desembocadures de torrents i en l’entorn del riu de Santa Eulària, i també s’han inclòs zones humides artificials, com algunes basses de recs o llacunes provocades per les depuradores.
A la reunió d’avui ha participat el conseller insular de Medi Ambient, Miquel Vericad, el director insular de Medi Rural i Marí, Vicent Torres, tècnics del Consell Insular, dels diversos ajuntaments de l’illa i de la conselleria de Medi Ambient del Govern Balear, així com ONGs com Amics de la Terra, GEN-GOB i Ibiza Preservation Fund, així com d’empreses que es dediquen a la gestió d’espais naturals.