927 milions d’euros serà l’import que Balears haurà de «regalar» a altres comunitat espanyoles per solidaritat. Per altra banda, haurà de demanar un crèdit de quasi mil milions d’euros al FLA per cobrir les seves necessitats financeres, crèdit que genera els seus corresponents interessos. Qui atorga els FLA i qui cobra els interessos? El gobierno d’espanya. La perversió dels sistema financer espanyol és majúscula.
Seguim: el Govern de Balears xifra en 5.000 milions d’euros el deute que manté el gobierno d’espanya amb el de Balears, comptadors des de l’any 2002.
N’hi ha més: Balears és la tercera comunitat autònoma amb una menor aportació del gobierno d’espanya. És fàcil de veure per qui no estigui obcecat que el sistema de repartiment de la riquesa espanyola fa aigües per tot arreu, especialment en el cas de Balears, on la diferència entre el que aportam i el que rebem és tant gran que l’adjectiu abismal es queda curt.
Ara bé, on sí hi ha inversió es en l’aeroport d’Eivissa. Aquí sí que hi ha milions per parar un tren o, més ben dit, un avió. Està prevista una ampliació de la pista de jets privats de 80.000 metres quadrats just devora del Parc Natural de ses Salines. La inversió prevista (que ja veurem com acabarà definitivament) és de 16 milions, perquè a Eivissa, el que necessitem amb urgència és això, que pugin venir 58 avionets privats d’aquests que porten genteta embafada de sous i a qui la nostra vida, la nostra cultura, el nostre patrimoni i la nostra naturalesa els importa poc menys que res.
Els barracons de les escoles, la manca de serveis sanitaris i de professionals, la deixadesa en la conservació del patrimoni, la infradotació de recursos per la preservació del medi natural (sí, és cert, tenim una màquina llevaneus), la evident falta de seguretat ciutadana… són petits problemes de la insularitat perquè ja se sap que, a pagès, amb poquet es sobreviu.
De fet, la inversió ni tant sols afectarà a la dotació de vols en temporada baixa ni al preu dels mateixos per als residents, és a dir, aquesta inversió no repercutirà en res sobre Eivissa, perquè, com és sabut, a Ibiza manen quatre i Eivissa ni compta ni es té en compte.
I si es fes un referèndum entre els eivissencs a veure en què volen gastar-se 16 milions d’euros? O a veure si volen «regalar» 927 milions d’euros? O a veure si estan d’acord amb suportar un deute històric de 5.000 milions d’euros? Uiiii, perdonau, que els referèndums estan prohibits a la democràcia espanyola, tret de què es vulgui decidir si la feria d’Abril amplia el seu horari o no (de la democràcia espanyola, la que prohibeix el dret a decidir, la que
prohibeix el dret a pensar i opinar, la que s’ha carregat la separació de poders… n’hauríem de parlar un altre dia). Potser des d’aquesta perspectiva es veu més clar el per què Catalunya vol marxar. O potser no, potser ja mos està bé seguir sent la puta d’aquesta Espanya i a sobre pagar el llit.
Per Ferran Moreno i Castillon, Jurista (EIVISSA SÍ).
Segur que amb els Pujol ens hauría anat millor….Clar, Espanya ens roba…A pasturar!…No vets que no!!
No ens roba pero ens maltracta… no ho pots negar..
I trobes que siguent independents no ens maltractaria Catalunya als demés??Innocent, innocent..
I on diu independència? I on diu dependència de Catalunya? Estàs onnubilat i embafat daquest anticatalanisme tant provincià que veus i entens el que no hi ha ni està escrit.
Aixo mateix… pero tu al teu rollo «xinxarrons»…
Embafat si que ho estic, sobretot de llegir coses i dades que no son certes. Jo anticatalanisme no en tinc gens, cosa que alguns si tenen antiespanyolisme. Només cal llegir el titular. Cadascú queda retractat.
«només cal llegir el titular». Amb aquest comentari ho dius tot i demostres que no has entès res. Potser hauries de llegir tot el text i contrastar les dades, que no és tant llarg.
L’he llegit tot complet, aquet i d’altres, i pens que vostè entén perfectanent el que li vull dir i puc estar d’acord en alguns plantejaments q fa.El que està clar es que en algunes coses pensam bastant diferent.
Es problema es que si et parlen de canviar aquet model, enseguida ho identifiques amb secessionisme, independentisme, terrorisme i no se quants ismes més… i és tot lo contrari: necessitam canviar això per no sentirmos agreujats davan altres comunitats germanes, per seguir sentintnos apreciats i comuts dins aquet gran pais. Pero clar, llavo encara venen es quatre panxes agraides a que les hables en cristiano i a menysprear sa teua cultura, i de lu que agafen ganes es de tallar amb tot… Es una questió molt delicada amb una amplia gama de grisos, pero mai serà blanc o negra (o com ara o independencia)…
Totalment d’acord !
No será que tenemos unos políticos incompetentes que no saben más que viajar , ir de feria en feria , Berlin , Milan , Londres , y ya se creen que son algo. Y el poder que les otorgamos lo usan para no pagar multas de tráfico .
El que puc veure es el teu seudonim de xinxa-raons …. res mes !!! Bon article Ferran !!!les coses clares a vegades no agraden a tothom!!
Es temps i es fets diràn qui diu ses coses clares i qui té o no te raó. Ja queda tot dit. Salut per tots.
Está muy bien esto de quien más aporta también que sea quien más recibe. Podríamos transportarlo al plano individual, porque yo tengo que «regalar» a otras personas parte de mi nónima por solidaridad y encima estas personas seguramente al tener menos ingresos que yo (a no ser que sus ingresos sean en negro) tengan mas derechos (becas, ayudas sociales, etc.)
Y la gente que sea muy rica, al pagar más impuestos, también tendrían que tener muchos mas derechos que los demás, ¿o no?.
Creo quen en esto se basa la solidaridad, quien más tiene más aporta.
Lo que estás pasando por alto es que aquí no todos tenemos más que los de allí. Y que estos vecinos nuestros que no tienen lo suficiente, no reciben las ayudas que si reciben en otros lares de esta piel de toro, convirtiendo asi el café para todos en café para unos pagado por otros… nuestros pobres no tienen los mismo recursos que los de otros lugares. Tal vez tengamos menos pobres, y por eso necesitamos un menor montante para dichas obligaciones, pero la realidad es que no hay nada ni para unos pocos… y podríamos seguir en temas básicos como la seguridad, la educación o la sanidad. Podriamos hablar de políticas de vivienda, de inversiones en infraestructuras básicas (y no me refiero al aeropuerto), de inversión en medio ambiente y mundo rural, de mantenimiento de patrimonio cultural, etc etc etc… la lista es tan larga como los servicios que aporta el estado.
Una comunidad que aporta menos y recibe lo mismo que las demás ya es una comunidad con la que se esta siendo solidario, lo que no tiene ningun sentido es que esa comunidad reciba más…
Lárguese a su amada Cataluña, y no vuelva
Veste’n a sa teua estimada espana i no tornis
No nos tenemos que ir a ningún «lloc» porque estamos en España, mal que pese a muchos.