@Noudiari/ L’Oferta Educativa Complementària per al curs escolar 2017/18 es un recull d’iniciatives que l’Ajuntament d’Eivissa posa a l’abast de tots els centres escolars per tal que puguin escollir aquelles que poden ajudar a desenvolupar la tasca educativa del professorat.
Així, els 106 projectes educatius estan organitzats des de diferents regidories com la de Cultura, Medi Ambient, esports, Joventut, Educació, Policia Local, Benestar Social, Igualtat o Patrimoni, entre d’altres.
Durant el passat curs, els cursos, visites i tallers varen registrar al voltant de 16.000 participants en les diferents activitats ofertes dins de la Guia Educativa Municipal
La Guia Educativa de l’Ajuntament d’Eivissa està adaptada al model del Programa Centre Educatius Promotors de la Salut de les Illes Balears. L’objectiu principal del programa és que els alumnes desenvolupin al màxim les habilitats que possibilitin una millor cura de si mateixos i majors competències personals i socials, la qual cosa incidirà a curt i llarg termini en la prevenció de malalties i conductes de risc per a la salut com en l’àmbit més ampli de l’hora d’afrontar la vida i la gestió de situacions vitals de tit tipus com l’amista, l’oci, l’enamorament, la feina o la família.
Per a la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Eivissa, Mariví Mengual,” l’oferta educativa pretén aglutinar totes les propostes que ens arriben de les diferents regidories i les oferim als centres educatius del nostre municipi. Totes aquestes activitats son molt agraïdes i valorades per tota la ciutadania”
Els àmbits d’actuació dels tallers tenen en compta l’alimentació saludable i la vida activa, el benestar, la cultura i la salut emocional, l’educació afectiva i sexual, la seguretat i prevenció de riscs i l’entorn i el medi ambient.
Pel que fa als tallers d’alimentació i vida saludable, els infants descobreixen que es nostres hàbits alimentaris diaris tenen conseqüències molt importants per al medi ambient. L’alumnat també aprofundeix en els impactes del model d’alimentació i exploren els impactes dels cultius transgènics.
Quant a benestar, cultura i salut emocional, els infants fan diferents visites a les instal·lacions museístiques del municipi, la Biblioteca Municipal o l’Arxiu d’Eivissa. També realitzen excursions guiades, adaptades a les seves edats, per les Murades i Dalt Vila i participen en concerts familiars i obres de teatre i exposicions.
Sobre l’educació afectiva i sexual es realitzen tallers de prevenció de la violència de gènere des de les aules i tallers per combatre estereotips de gènere a les aules de secundària.
Quan a prevenció de les conductes additives, l’alumnat participa en tallers i obres de teatre també relacionades amb l’educació vial i els primers auxilis.
El llistat de tallers i activitats relacionats amb el Medi Ambient inclou des del tractament dels residus, l’aigua, visites al taller de Deixalles i a la finca ecològica de can Toni d’en Jaume Negre o a la posidònia. També tracten la química i la geologia d’una forma amena i divertida per tal d’engrescar als mes petits en àrees relacionades amb les ciències.