@Noudiari / L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse Garcia, han donat la benvinguda als responsables de les ciutats europees que s’han traslladat fins a Eivissa per a participar en la celebració del tercer seminari del projecte europeu Intherwaste, del que la ciutat d’Eivissa hi forma part des del passat mes de maig.
L’alcalde, ha agraït l’esforç de la ciutat de Còrdova per a que Eivissa estigui avui en aquest projecte europeu. »Un projecte que permetrà establir relacions amb la resta de ciutats amb les que compartim experiències de gestió de residus i que ens permetrà aprendre uns dels altres», ha assenyalat.
El projecte europeu Intherwaste té per objectiu la millora de la gestió dels residus a les ciutats patrimoni europees.
Les ciutats que formen part del projecte Intherwaste són Còrdova, que lidera el projecte, Porto, Tallin, Cracòvia i es conta amb la col·laboració de l’associació ACR+ , especialista en gestió de residus.
El projecte consisteix en conèixer sistemes que s’estan portant a terme a altres ciutats similars a la zona històrica d’Eivissa durant els tres primers anys del projecte, que arranca al 2017 fins 2019, per poder desenvolupar després un pla d’acció de millora de la gestió de residus a cada una de les ciutats que es preveu implantar al llarg dels dos darrers anys del projecte, entre 2019 i 2021.
L’Ajuntament d’Eivissa, ha presentat una ponència en la que s’ha explicat quins tipus de residus es gestionen de manera municipal i en la que s’ha posat de manifest l’evolució als darrers anys que s’ha produït en la recollida selectiva i la millora que ha suposat la implantació de la nova contrata.
Pel que fa a les principals dades, ha destacat l’increment de la recollida selectiva en un 18% en els mesos de gener a setembre, respecte les dades recollides en anys anteriors i, en concret, l’increment en un 40% en la recollida selectiva d’envasos gràcies a la posada en marxa de la recollida comercial, un sistema implantat aquest estiu a la ciutat d’Eivissa.
Durant el dimecres, els integrants en el projecte Interwaste han visitat la zona de Dalt Vila i la Marina per conèixer l’entorn, els seus valors patrimonials i com es realitza la recollida de residus a aquests barris.
Han visitat l’abocador insular, la planta de transferència i la planta de tractament de residus elèctrics i electrònics a Ca Na Negreta.
El dijous 16 de novembre continuarà el seminari d’Intherwaste amb les intervencions de la resta de ciutats i també amb l’exposició de les ciutats convidades al seminari, entre les que destaca l’Ajuntament de Palma que explicarà la implantació del nou sistema de recollida selectiva mòbil que estan implementant al casc històric de la ciutat consistent en illes mòbils de contenidors.