@Noudiari/150 persones han participat en la jornada de portes obertes a la Confraria de Pescadors d’Eivissa, en el marc de les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor. El director insular de Turisme, Vicent Torres, ha destacat que «el nostre objectiu és posar en valor el treball de la marca de garantia Peix Nostrum, ja que els pescadors són els protectors de la mar i els que garanteixen la sostenibilitat dels nostres recursos».
«Per aquesta raó, des del Consell d’Eivissa estam donant suport a diferents iniciatives i activitats perquè es conegui la importància d’aquest distintiu de qualitat. També volem promocionar la importància del producte local i de temporada, en aquest cas el moll, un dels protagonistes de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor, juntament amb l’ametlla i la garrova. Creim que l’èxit d’assistència a l’esdeveniment d’avui a la Confraria confirma que estam en el camí correcte en la promoció de la gastronomia i els productes d’Eivissa», ha assegurat Torres.
L’acte ha comptat també amb la participació del director insular d’Agricultura, Vicent Tur; al costat de representants de la Confraria, entre ells el director comercial de Peix Nostrum, Pere Valera, a més del president de Pimeef Restauració, Joan Riera.
El director comercial de Peix Nostrum ha explicat als participants en la visita com funciona la Confraria i el treball pioner a Espanya que realitza Peix Nostrum, una marca de garantia que identifica tots els productes peixos i comercialitzats per la flota artesanal de les dos confraries de l’illa, la de Eivissa i la de Sant Antoni.
La importància de les etiquetes identificatives
Pere Valera ha destacat la importància de les etiquetes identificatives, pioneres a la Mediterrània, que permeten seguir la traçabilitat de cada peix, des del moment de la captura fins que arriba a les mans del consumidor final. Així mateix, ha explicat que «la pesca professional artesanal d’Eivissa és l’única que garanteix la sostenibilitat dels recursos i el futur del sector. Les confraries no només mantenen la cultura i tradicions de l’illa, sinó que a més estan compromeses amb la sostenibilitat del territori i organitzades per evitar la sobreexplotació del mar «.
Marga Serra, l’educadora ambiental de la Confraria, ha explicat als boixos i les boixes quines espècies se pesquen a Eivissa i ha preparat per a ells diversos jocs perquè coneguin la fauna marina de la Mediterrània. Fins i tot els ha ensenyat detalls sobre la normativa que regula la sostenibilitat i la protecció del fons del mar. Els 50 boixos i boixes s’han endut com a record un diploma acreditatiu de la seua participació al taller mediambiental «pescadors per un dia».
Durant la visita, els participants també han pogut pujar a la barca de José Antonio Cardona, Pep Musson, qui després de 32 anys com a pescador ha animat els més joves a prendre el relleu en una professió vocacional «d’amor a la mar». També Toni Blai, vicepatró major de la Confraria, ha compartit amb els assistents la seua passió per la Mediterrània, després de 17 anys de treball com a pescador professional, i ha animat a tots a que es sumin a la tasca de protectors de la mar, per evitar la contaminació dels fons, cada vegada més preocupant, per abocaments de plàstics i residus.
Receptes elaborades amb moll
En el marc d’aquesta activitat i de les jornades gastronòmiques de tardor, també s’han ofert receptes elaborades amb moll. Segons Joan Riera, president de Pimeef Restauració, «l’èxit continuat i creixent d’aquestes jornades demostra que estam en el bon camí i que s’ha de seguir defensant la cuina d’Eivissa i el producte local».
Un total de sis restaurants han ofert a la Confraria receptes elaborades amb moll. En concret, Ca n’Alfredo ha servit coca de pebrera amb moll i Es Rebost de Can Prats sopa de moll. Al costat de la cuina tradicional, versions més innovadores com les de Ca Na Sofia, que ha elaborat llom de moll cruixent sobre romesco d’ametlles; David Reartes ha mostrat la seva molleta de moll amb maionesa d’ametlla, Bahía Playa ha preparat moll confitat a l’aroma de romaní amb ratatouille de verduretes i el xef Rodolfo Escudero ha servit el «moll Gira-sol».
Les jornades gastronòmiques de tardor se celebren fins al 10 de desembre a restaurants de tota l’illa. El proper esdeveniment en el marc d’aquestes jornades és el II Taller Magistral de Formació en Sala, que se celebra el proper dilluns 20 de novembre, de 17 a 19 hores, a la sala de plens del Consell D’Eivissa, a l’avinguda Espanya, 49. El ponent serà Juan Diego Sandoval, premi al millor director de sala de la Reial Acadèmia de Gastronomia. Sandoval és el responsable de sala del restaurant Coque, amb dos estrelles Michelin a Madrid, que a més va a per la tercera Estrella.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.
Funcional Always active
El almacenamiento o acceso técnico es estrictamente necesario para el propósito legítimo de permitir el uso de un servicio específico explícitamente solicitado por el abonado o usuario, o con el único propósito de llevar a cabo la transmisión de una comunicación a través de una red de comunicaciones electrónicas.
Preferencias
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
Estadísticas
El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos.El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu Proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
Marketing
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para crear perfiles de usuario para enviar publicidad, o para rastrear al usuario en una web o en varias web con fines de marketing similares.
AVISO LEGAL Los contenidos generados por Noudiari se encuentran bajo CC BY-NC 3.0 ES
Noudiari.es, Avinguda Isidor Macabich, 41, 1-B, Eivissa, Illes Balears
redaccion@noudiari.es
Noudiari es un proyecto de La Pitiusa de Internet SL, NIF B57810103. Política de cookies y Declaración de privacidad Hecho con Wordpress