@Noudiari/Èxit del taller de creativitat amb ametlla i garrova celebrat avui en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor 2017, organitzades pel Consell d’Eivissa i Pimeef.
El restaurant Es Ventall de Sant Antoni ha registrat aforament complet en un esdeveniment que ha combinat tradició i innovació i que ha tingut com a ponents els xefs José Miguel Bonet (Es Ventall); Íñigo Rodríguez (Pacha), Catalina Riera (Ca n’Alfredo) i Maria Marí (Ca na Ribes).
El director insular de Turisme, Vicente Torres, ha donat la benvinguda als 60 assistents al taller, entre els quals es trobaven xefs, productors, docents i ‘foodies’ en general: «Per a nosaltres és un gran plaer veure que la sala gairebé es ens ha quedat petita per l’extraordinària acollida de l’últim esdeveniment d’aquestes jornades, en les quals hem volgut donar protagonisme a l’ametlla, la garrova i el moll, productes molt tradicionals de l’illa.
Per aquesta raó és molt important comptar amb la saviesa i experiència de dos grans cuineres, com Catalina Riera i Maria Marí, que porten receptes que formen part de la nostra història i cultura gastronòmica, al costat de dos xefs de la nova generació que converteixen alta cuina i en un luxe per a tots els gustos més tradicionals de l’illa».
El director insular de Turisme ha recordat que les jornades gastronòmiques de tardor continuen fins al 10 de desembre i ha conclòs assenyalant que «amb aquestes jornades fem un pas més en el nostre objectiu, que és convertir Eivissa en una destinació turística i gastronòmica de primer nivell, sempre amb els nostres productes, història i cultura gastronòmica com a referències».
Al taller de creativitat a vuit mans, José Miguel Bonet i Íñigo Rodríguez han elaborat un menú complet integrat per: grissini de garrova; amanida de tataki de moll amb vinagreta de garroves i ametlla; coca de garrova amb escalivada, bestiar i gelat d’oli d’oliva, a més d’unes postres: Cremós de xocolata blanca amb garrova, coca pujada i gelat d’ametlles.
Tradicional salsa de Nadal
Per la seva banda, Catalina Riera ha explicat en detall l’elaboració de la tradicional salsa de Nadal i Maria Riera ha rescatat del llibre del «Bon Profit» la recepta de ‘coques de massapà’ que elaboraven a casa els seus regüelos.
Una recepta de la infància que ja no es troba en cap restaurant de l’illa i sobre l’elaboració de la qual Maria Riera ha investigat en altres llibres antics i també en converses amb persones d’edat que recordaven haver menjat aquesta delícia a Eivissa en la seva infantesa.
Els assistents al taller han pogut degustar el resultat d’aquesta recepta típica d’aquestes dates nadalenques i també la resta d’elaboracions que s’han presentat al taller de creativitat que també ha comptat amb la participació d’una experta en dietètica i nutrició, Ana Rus, que ha explicat els beneficis per a la salut del consum d’ametlla i garrofa.
També Alícia Morales, responsable de Qualitat de la Cooperativa Agrícola de Sant Antoni, ha destacat les característiques saludables de tots dos productes i ha animat els assistents a acostar-se a la Cooperativa per a conèixer tots dos productes en profunditat, així com noves receptes.
El taller de creativitat ha conclòs amb aplaudiments per a tots els ponents i intervens, inclosa Ela Prats, una de les aficionades a la gastronomia que ha assistit al taller i ha delectat als presents amb el seu pastís de garrova, amb l’alvocat com a ingredient sorpresa. Tots assistents s’han endut la recopilació escrita de les receptes d’avui i el davantal amb el logo d’Eivissa Sabor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.
Funcional Always active
El almacenamiento o acceso técnico es estrictamente necesario para el propósito legítimo de permitir el uso de un servicio específico explícitamente solicitado por el abonado o usuario, o con el único propósito de llevar a cabo la transmisión de una comunicación a través de una red de comunicaciones electrónicas.
Preferencias
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para la finalidad legítima de almacenar preferencias no solicitadas por el abonado o usuario.
Estadísticas
El almacenamiento o acceso técnico que es utilizado exclusivamente con fines estadísticos.El almacenamiento o acceso técnico que se utiliza exclusivamente con fines estadísticos anónimos. Sin un requerimiento, el cumplimiento voluntario por parte de tu Proveedor de servicios de Internet, o los registros adicionales de un tercero, la información almacenada o recuperada sólo para este propósito no se puede utilizar para identificarte.
Marketing
El almacenamiento o acceso técnico es necesario para crear perfiles de usuario para enviar publicidad, o para rastrear al usuario en una web o en varias web con fines de marketing similares.
AVISO LEGAL Los contenidos generados por Noudiari se encuentran bajo CC BY-NC 3.0 ES
Noudiari.es, Avinguda Isidor Macabich, 41, 1-B, Eivissa, Illes Balears
redaccion@noudiari.es
Noudiari es un proyecto de La Pitiusa de Internet SL, NIF B57810103. Política de cookies y Declaración de privacidad Hecho con Wordpress