@Noudiari/ Aquest matí s’ha fet la presentació del projecte d’acolliment lingüístic de Formentera per a afavorir la integració d’alumnat nouvingut.
Davant el fet que existeix una major concentració de fracàs escolar i abandonament entre els i les joves immigrants en relació als natius, i que aquest factor esdevé un obstacle per al seu normal desenvolupament econòmic i social, des del departament d’Immigració es va plantejar l’inici d’aquest projecte, que es materialitza en un taller d’acolliment lingüístic pensat per a donar resposta a les necessitats específiques d’aquest col·lectiu.
Objectius del programa d’acolliment
A diferència d’anteriors edicions, el programa d’enguany, que comença el 5 de febrer i s’estendrà fins a la finalització del curs, no se centrarà en un grup escolar, sinó que s’oferirà a tots aquells nouvinguts tant de primària com de la ESO.
En paraules de na Maria Isabel Jiménez, coordinadora de les classes, “oferint aquest recurs, que cerca potenciar la millora de comprensió lectora, escriptora, així com oral de la llengua catalana, volem donar resposta a una sèrie de necessitats que es promouen i demanen des dels centres escolars”.
D’aquesta manera es pretén millorar tant l’aprenentatge escolar com la integració social, ja que com ha esmentat la consellera de Benestar Social, Vanessa Parellada, “si hi ha una bona integració de l’alumnat a l’escola, creiem que la integració de la família en general en surt també beneficiada”.
Les classes s’adequaran al nivell escolar de cada alumne i volen potenciar també el treball en equip i promoure la igualtat d’oportunitats a l’hora de seguir el ritme de les classes lectives i fomentar una actitud en positiu de l’alumnat nouvingut davant la llengua vehicular dels centres educatius de les Illes Balears.
Inscripcions
Les inscripcions per a aquesta activitat es realitzaran a la seu del Centre Municipal de Serveis Socials, a la Vénda dels Brolls número 53, de dilluns a divendres en horari de 09.00h a 14.00h, des d’aquest dijous 25 de gener fins al dijous 1 de febrer.
Per a més informació, es pot consultar també al telèfon 971 32 12 71 o al correu electrònic rescolar@conselldeformentera.cat.
L’espai on es desenvoluparan les classes d’acolliment es decidirà en funció del nombre d’inscripcions i de les seves necessitats.