@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Antoni va acollir ahir la presentació de la segona edició de la Fira de la Llagosta, la gamba i el peix d’Eivissa, que es celebrarà finalment el diumenge, dia 15 d’abril (en lloc del dissabte pel temps), entre les 11 i les 18 hores al Passeig de la Mar. Aquest esdeveniment està organitzat pel Consistori, les confraries de pescadors de Sant Antoni i Eivissa i el Departament de Medi Ambient, Medi Marí i Rural del Consell d’Eivissa, amb la col·laboració dels artesans de Portmany, l’Aquàrium Cap Blanc, Can Fred i l’embarcació Capitán Nemo.
Després de l’èxit de l’edició de l’any passat, s’ha decidit celebrar de nou aquesta fira, l’única del litoral mediterrani espanyol dedicada a la llagosta. La jornada començarà amb una exhibició de ball pagès de la Colla de Portmany i a partir de les 11.30 hores hi haurà degustació de tapes a cinc euros.
Tenint com a base els peixos i el marisc de les Pitiüses, nou restaurants, un d’ells de Formentera, s’encarregaran de recuperar o reinterpretar receptes tradicionals en forma de tapa. Les confraries de pescadors de Sant Antoni i d’Eivissa també prepararan les seues delícies, així com els alumnes del cicle formatiu de cuina de l’IES Sa Serra, que mostraran les seues habilitats davant un públic que s’espera molt nombrós.
Durant el matí sortiran diferents excursions en barca per visitar sa cova de ses Llagostes, i la fira comptarà també amb tallers infantils sobre la pesca i una mostra d’artesania tradicional. Com l’anterior edició, es durà a terme un show cooking (espectacle culinari en directe) amb grans cuiners de l’illa i amb xefs convidats com Santiago Prieto, del restaurant Sents (Ontinyent), que té una estrella Michelin, i Rafael Zafra, dels restaurants Estimar (Barcelona) i Heart (Eivissa).
A les 15 hores es servirà una arrossada de llagosta, a 10 euros la ració, i Aspanadif presentarà les postres, un dolç de garrova i ametlla d’Eivissa. A partir de les 15.30 hores els assistents podran gaudir d’un concert d’Stone Corners.