@Noudiari / El Consell de Formentera, a través de les àrees de Turisme i Medi Ambient, organitza aquest proper divendres el Posidònia Fòrum, una jornada d’intercanvi entre el sector empresarial, els veïns i l’administració que pretén treballar cap a la sostenibilitat partint d’un dels patrimonis naturals més importants: la posidònia.
La jornada, que tindrà lloc a la Sala de Plens a partir de les 09.30, estarà dividida en dues parts; la primera, dedicada al turisme i la segona als projectes relacionats amb el Save Posidònia Project. S’iniciarà amb el discurs d’obertura d’Alejandra Ferrer, consellera de Turisme. Tot seguit, el periodista Carmelo Convalia exposarà la seva ponència sobre Evolució del turisme a Formentera en l’última dècada, a la que seguirà la presentació de Promoció turística 2017 i dades d’ocupació a càrrec d’en Carlos Bernús, cap de Promoció Turística, i l’anàlisi del Baròmetre Turístic dut a terme per representants de l’empresa CEGOS, especialitzada en consultoria i formació.
Després d’una pausa, la consellera de Medi Ambient Daisee Aguilera encetarà la segona part de la jornada amb les Conclusions i desenvolupament del Save Posidònia Project 2017/2018, que anirà seguida de la presentació dels projectes Antroposí, d’IMEDEA, i Posidònia i usos marins sostenibles a Formentera, del GEN-GOB, a més de la presentació del Posidònia Maps, a càrrec del biòleg marí Manu San Félix. La taula rodona La convivència, no sempre fàcil, entre el turisme i el medi ambient i el Debat i propostes del sector i veïns de Formentera precediran finalment a les conclusions i cloenda del fòrum per part d’Alejandra Ferrer.
Save Posidònia Project
Save Posidònia Project (SPP) és un projecte pioner a la Mediterrània occidental que neix l’any 2017, coincidint amb l’Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament. L’SPP sorgeix del desig del Consell de Formentera de promocionar el turisme sostenible i llençar un pla d’acció per recaptar fons que aniran destinats, exclusivament, a la conservació de la planta marina posidònia oceànica. L’objectiu és conscienciar sobre la vital importància de la posidònia a Formentera en el present i, sobretot, per a les generacions futures.
Aquest projecte continua aquest 2018 i ha permès participar activament en la causa i apadrinar metres quadrats de posidònia al voltant de l’illa de Formentera.
Al llarg d’aquests dos anys són moltes les persones i empreses que han apadrinat metres quadrats de posidònia, i han ajudat, d’aquesta manera, en la conscienciació de la importància d’aquesta planta marina per al nostre futur.