@Noudiari / 60 persones han participat aquest matí en la visita al celler Can Rich, en el marc de les jornades gastronòmiques de tardor Eivissa Sabor, que organitzen el Consell Insular i Pimeef. El director insular de Turisme, Vicente Torres ‘Benet’, ha celebrat la gran acollida que ha tingut la visita i ha destacat que «el nostre objectiu és posar en valor la producció de vi d’Eivissa, que cada vegada és més important en qualitat i quantitat i de fet ja collita premis nacionals i internacionals».
En aquest sentit, ha afegit que «en aquesta visita tenim un grup nombrós de persones que estaven de vacances a l’illa i han aprofitat el programa d’esdeveniments d’Eivissa Sabor per conèixer millor la nostra gastronomia, productes i tradicions. Des del Consell estam apostant de forma continuada per la promoció d’Eivissa com a destinació turística i gastronòmic tot l’any i aquest és el gran objectiu d’aquestes jornades».
En la mateixa línia, Stella González, de Can Rich, ha subratllat que «no hem d’oblidar mai que gastronomia és menjar i beguda. Els vins de la terra d’Eivissa són fabulosos i es poden comparar amb vins de la península i d’Europa. Què millor que maridar un peix d’Eivissa amb un vi de la terra o un corder autòcton amb un negre local. I ara que s’atraca el Nadal, per què consumir productes de fora si aquí tenim fantàstics escumosos. Hem d’estar orgullosos dels nostres productes i la nostra gastronomia i ho podem dir amb el cap ben alt».
Durant la visita, Stella González ha explicat la història de la finca i com van començar a fer vi: «Aquest no és un projecte empresarial, sinó un projecte emocional. La nostra idea en un principi era plantar perquè la gent de l’illa fes el seu propi vi, però després ens vam embolicar la manta al cap i al any 2000 vam fer la primera verema».
El celler eivissenc presumeix avui de tres vins amb premis internacionals. Segons ha explicat Stella González, «tenim l’Ereso, un blanc fermentat en bóta de la varietat malvasia, que va guanyar el gran or en el concurs internacional de vins ecològics de Còrdova. Un altre dels premiats és el Lausos, negre de 2015 Cabernet Sauvignon i Merlot, que va obtenir l’Or en el concurs internacional de vins de Còrdova. Un altre dels premiats és el negre Selecció 2014, també Cabernet Sauvignon i Merlot amb 9 mesos en bóta de roure francès, que no té res a envejar a altres de fora de l’illa i va obtenir la medalla de plata al concurs internacional Vinum Nature de Barcelona».
El proper divendres 26 d’octubre està programada la segona visita a un celler, en aquest cas a Ibizkus. Les jornades gastronòmiques Eivissa Sabor, en què participen 38 restaurants de l’illa amb menús i tapes, també inclouen altres esdeveniments com una ruta entre el trull antic de Can Pep de sa Plana i el trull modern de Sant
Joan el dia 3 de novembre; un taller de rebosteria tradicional per a nens a Can Coves el 11 de novembre i el primer concurs de mels de les Illes Balears, el 24 de novembre.
A més, se celebrarà el IV Taller de Formació en Sala al restaurant Cas Costes, el dilluns 29 d’octubre. En tots els casos es tracta d’activitats gratuïtes adreçades a tots els públics, que requereixen inscripció prèvia al correu ibizasabor@gmail.com o mitjançant el telèfon 626 90 47 28. Els menús i tapes dels restaurants que participen en les jornades i els gastroevents es poden consultar a través de les pàgines web www.ibiza.travel i www.ibizasabor.es.