(a Juan Manuel Sánchez-Ferreiro que va viure aquells dies)
«Cocina de ingredientes humildes, pero que él reivindicó en momentos que no eran favorables a la cocina local, moda a la cual se han apuntado tantos en estos días y que se ha convertido en una cocina admirada por grandes gastrónomos y críticos que han descubierto la grandeza de una cocina de humildes raíces…».
Són paraules escrites per l’amic Juan Manuel al llibre Ca n’Alfredo, 1934/2018, història, records, cuina, editat per Miquel Costa, ànima i cor de Mediterrània, editorial sempre atenta a tot allò que en català es fa i es desfá a les nostres illes. Sánchez-Ferreiro, periodista que popularitzà al llarg d’èpoques una molt original secció, ‘Ibiza mon amour», ho recorda, bon lector?, és una de les firmes notables que han volgut -volgut i desitjat- escriure al voltant de l’esmentat llibre que de forma espectacular i sonora es presentà dies passats al centre Can Ventosa.
Després, tota la festa, obra personal Joan Riera a la terrassa de s’Alamera. La nit era perfecta i tardorenca, quasi de novembre amable, plàcid. Tothom, el todo Ibiza, dirien els cursis, s’aplegaren en feliç coincidència per fer homenatge al llibre, al seu autor, Felip Cirer, al menjar i al beure propi, intrasferible, que encara es crea a casa nostra, cada dia que passa menys casa -l’illa és un beach-club- i menys nostra. Sí, malos tiempos para la lírica. Però…
MEMÒRIES D’UN POETA EMÈRIT, PER TONI ROCA