@D.V./ Tots els nivells de l’educació pública -des d’Infantil i Primària fins a la Universitat- estan cridats avui a secundar la vaga convocada a tot l’Estat contra la Llei Orgànica Per a la Millora de la Qualitat Educativa (LOMQE), més coneguda com a ‘Llei Wert’. A les Balears, la vaga té el suport dels sindicats UGT, CCOO, STEI, COAPA Balears i la Plataforma d’Estudiants de Balears i, a més, també es protestarà contra la política educativa del Govern Bauzà. A Eivissa, a més, s’ha convocat una concentració de protesta a les sis de la tarda al passeig de Vara de Rey.
Els motius de l’aturada
A Eivissa, la Coordinadora de Professorat Preocupat ha publicat un manifest en el que expliquen els motius del seu rebuig a la LOMQE. Així, consideren que es tracta d’un text que fa una “proposta mercantilista de l’educació” i que “fomentarà la competència desigual entre centres educatius castigant aquells que no compleixin els objectius fixats mitjançant la retirada de recursos”, el que comportaria “crear centres de primera i de segona, segregant l’educació”.
També critiquen que la Llei proposada pel ministre Wert s’orienta cap a la “progressiva privatització del sistema educatiu, garanteix els concerts a les escoles que segreguen per sexe i fa que els “centres públics passin a ser gestionats com si fossin empreses”. La Coordinadora es mostra disconforme amb el Decret de Tractament de Llengües aprovada pel Govern balear perque considera que no garanteix que l’alumnat adquireixi “les capacitats necessàries per poder desenvolupar-se en català” i lamenta que no s’hagi realitzat una formació prèvia del professorat abans que la norma entri en vigor, el que provoca que “cada docent s’hagi de cercar la vida per aconseguir una titulació en anglès que, a més, no és adequada per impartir una classe en aquest idioma”.
Al marge d’aquests arguments, la Federació de Pares i Mares d’Alumnes d’Eivissa (FAPA Eivissa) també ha lamentat la falta de diàleg per part dels polítics per a realitzar aquesta reforma. La FAPA assegura “no entendre que no es tengui en compte a la comunitat educativa” i que no s’hagin volgut escoltar “ni suggeriments ni opinions”. La FAPA també ha lamentat que es “polititzi” l’educació i ha remarcat la necessitat d’arribar a un “consens i a un pacte social per l’educació”. Segons la Federació, la vaga és una conseqüència del “malestar” provocat per aquesta manca de diàleg.