@Noudiari / El Museu Etnogràfic d’Eivissa presenta aquest dissabte les seues noves exposicions temporals, coincidents amb el 25 aniversari de la seua creació. Aquestes exposicions temporals -que conviuran amb la mostra permanent- estan centrades en la figura de l’Arxiduc Lluís Salvador d’Àustria, que fa 150 anys va publicar el llibre ‘Les antigues Pitiüses’.
Així, als diferents espais del Museu es podran visitar aquestes tres exposicions: ‘L’Arxiduc, el primer etnògraf de les Pitiüses’, on es glossa la figura de l’Arxiduc i la feina de descripció les característiques físiques de l’illa, els conreus, els corrents d’aigua, la fauna i la vegetació, així com el seu mètode d’estudi; ‘Esglésies d’Eivissa, descripcions i il·lustracions segons l’Arxiduc’ recopila tota la feina que va realitzar de descripció i retrat de les esglésies rurals de l’illa; i ‘L’Arxiduc i altres viatgers il·lustrats’ fa un recull dels viatgers europeus que van visitar l’illa durant la segona mitat del segle XIX, i de les descripcions que van realitzar de la societat que aquí hi van trobar.
«D’aquesta manera volem posar en rellevància i donar a conèixer la figura i l’obra de l’Arxiduc, que va ser l’impulsor de l’obra més completa que es va fer sobre les nostres illes fins aquell moment» ha explicat en roda de premsa el conseller d’Educació, Patrimoni, Cultura, Esports i Joventut, David Ribas, qui ha destacat que el llibre que va escriure l’Arxiduc sobre les Pitiüses «abraça tots els camps del saber, està molt ben il·lustrat, i va servir per donar a conèixer unes illes que fins aleshores resultaven ser completament desconegudes a l’exterior».
El Museu Etnogràfic d’Eivissa està obert de dimarts a dissabte de 10 a 14 hores i diumenges d’11 a 13.30 hores, i que amplia els seus horaris a les tardes durant els mesos d’estiu. El Museu està situat a la casa de Can Ros, al Puig de Missa de Santa Eulària.
La inauguració oficial d’aquestes noves exposicions serà aquest dissabte 9 de març a partir de les 12 hores, i inclourà també un concert de blues i swing a càrrec de Bluesmàfia així com un tast de gastronomia tradicional.