@Noudiari / El Consell Insular d’Eivissa, a través de “Sabors d’Eivissa”, participa enguany a la tradicional Berenada dins del programa de les Festes de la Terra aportant les xíndries que protagonitzen aquest acte.
Seran prop de 45 xíndries, uns 450 quilos d’aquesta refrescant fruita, que ara està al seu punt de dolçor i cruixent. “Sabors d’Eivissa” treballa pel foment i reconeixement de les varietats agrícoles eivissenques, com ara la xíndria, fruita estrella de l’estiu a la nostra illa.
Com mana la tradició, cada 8 d’agost festivitat de Sant Ciriac, patró d’Eivissa, en commemoració de la conquesta catalana de l’any 1235, es celebra «sa berenada», un berenar popular a la zona de Puig des Molins, concretament al canal d’en Fèlix, a la vora de la mar, al lloc on les tropes de la corona catalana-aragonesa varen desembarcar.
Durant la tarda, la gent portava la seva truita, pa i xíndria que acabava sent protagonista d’una guerra de xíndries que finalitzava amb un bany al mar.