@Noudiari / L’Ajuntament de Sant Josep de sa Talaia ha aprovat inicialment el reglament que regularà la celebració d’acolliments civils i actes de benvinguda ciutadana, atenent a la demanda d’aquesta cerimònia civil detectada al municipi de ciutadans que volen desvincular aquest acte de la litúrgia religiosa.
En el plenari ordinari corresponent al mes de setembre, també s’ha aprovat per una àmplia majoria la designació de Maria Ribas Tur coma jutge de pau titular, valorant la seva capacitat i el respecte que concita la seva figura al municipi de Sant Josep i amb “un record especial” a qui ha ostentat aquest paper durant molts d’anys, Jaime José Blanco Veiga, desaparegut recentment.
Pel que fa a la regulació dels acolliments civils, la regidora de Participació, Pilar Ribas, ha recordat que ara s’obre un període per revisar la cerimònia que algun grup municipal ha considerat “excessivament reglamentada”.
“Donam una opció més tant per a persones creients com per les que no ho són. Mancava una forma civil que donés solemnitat a l’arribada d’un infant” a les famílies que no volen celebrar un ritus religiós “i com en totes les coses que es fan per primera vegada, es pot revisar i millorar”.
D’aquesta cerimònia quedarà constància en un registre que tendrà “una finalitat històrica”, perquè, junt amb la signatura de la carta ciutadana que es proposa al reglament, aquest acte no substituirà la inscripció en el Registre Civil.
En un altre dels punts, el plenari ha acordat la designació de Maria Ribas Tur com a nova jutgessa de pau de Sant Josep. La tinent d’alcalde Ana Ribas ha destacat “el compromís social, la vinculació al món jurídic i el fet que com a antiga treballadora de l’Ajuntament està acostumada al treball amb l’Administració”, a més del seu caràcter conciliador, que la fan la persona ideal. Ribas ha agraït als altres tres candidats que optaven a la designació “les seves ganes de dedicar temps al municipi”.
La majoria del plenari ha donat suport a la declaració d’emergència climàtica que ha promogut el grup d’Unides Podem i que obliguen a incorporar criteris de sostenibilitat a l’acció de govern.
En el mateix sentit de millorar la situació ambiental del municipi, tots els regidors excepte els representants de VOX i PxE han donat el suport que ha permès aprovar la moció que demanava declarar Cala d’Hort com a platja sense fums com una acció de conscienciació per a fomentar els hàbits saludables i reduir el volum de llosques que acaben a la sorra i tarden “més de deu anys en degradar-se”, com ha recordat la regidora de Medi Ambient, Mónica Fernández.
També s’ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, la moció en defensa de la bonificació del 75% pels residents del preu dels bitllets en el transport aeri amb la retirada de l’exposició de motius de la proposta inicial del PP.
En la sessió també s’ha aprovat revisar la retribució econòmica pel servei de recollida de residus, neteja viària, neteja del litoral i gestió de la posidònia amb un increment d’11.000 euros (que ha rebut el suport de tots els grups excepte PP i Vox, que s’han abstingut) i s’ha donat el vistiplau a l’incentiu de 75.000 euros (als que s’ha d’afegir 7.500 euros de l’IVA) que percebrà la UTE Es Vedrà per haver superat el 18,3% de recollida selectiva al municipi en 2018. El regidor d’Hisenda, Vicent Rosselló, ha afegit que “per al proper exercici la fita a assolir en la recollida selectiva pujarà al 19,3%”.
Bautizos civiles!! Pfff lo que me faltava por escuchar.. lo pròximo que? Missas ateas, comuniones civiles, curas civiles??? Por favor cuánta estupidez…. si alguien quiere hacer una presentación de su hijo que lo haga en un restaurante o en su casa pero no en un edificio público. De la misma forma que no se hacen actos religiosos en un ayuntamiento, las actos ateos tampoco deben caber puesto que al igual que la religión es una opción también. Los actos personales y privados en casa de cada uno.
Que tontería, quien quiere presentar a su hijo ya lo hace… Recuesos desperdiciados, un concejal o el alcalde serán lis encargado?