NouDiari / El departament de Medi Rural i Marí del Consell Insular d’Eivissa impulsa la campanya ‘Això Sí és Nadal’ per fomentar el consum del producte local durant aquestes festes. Continuant amb la campanya ‘Això Sí és d’Eivissa’, que fins ara ha promocionat el producte local hortofrutícola durant la primavera i l’estiu, l’ametlla i la col pagesa, ara es posen de relleu els productes de Nadal produïts i elaborats a Eivissa.
A una presentació que ha tingut lloc avui al recinte Firal d’Eivissa, els productors locals que formen part d’aquesta iniciativa, han pogut exposar els seus productes: herbes, oli, pa, dolços, peix, patates, col, pollastre, ous, vi, salsa de Nadal, formatges, sobrassada… productes per dur a la taula en Nadal.
El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, ha agraït als productors, “un sector fonamental per a la nostra alimentació i la conservació de l’entorn”, el seu esforç i treball durant aquest any marcat per la pandèmia de la COVID-19 i als consumidors la seua confiança en el producte local “el que ha permès que, encara que no hi ha hagut temporada turística, les vendes de producte local han sortit reforçades”.
Per això, Marí ha animat a tothom a seguir confiant en el producte local, en la seua qualitat “especialment durant aquestes festes que seran tan diferents a com les vivim normalment. Però no hem de perdre la il·lusió, i així, sent respectuosos i prenent cura de les mesures sanitàries, podrem deixar aquesta situació enrere i somiar amb una temporada 2021 que sigui bona per tots”.
El director insular de Medi Rural, Joan Marí, també ha assenyalat que amb la compra de productes d’Eivissa, a més d’adquirir productes de gran qualitat i aportar els sabors originals als nostres plats, també afavorim la conservació del nostre territori i paisatge, i fem créixer els somnis de molts petits productors i elaboradors “que dia a dia s’esforcen perquè puguem tenir al nostre comerç el millor de la terra i la mar”.
Nadal, una festa per recollir-se i recuperar les tradicions, és una de les festes grosses del calendari eivissenc, i com a festa no hi poden faltar bons aliments i la nostra gastronomia més autèntica utilitza els millors productes eivissencs que són la base dels plats com sofrit pagès, l’anyell al forn, la porcella, la salsa de Nadal, el bescuit…
Durant aquests dies de Nadal es podran trobar aquests productes als comerços col·laboradors amb un etiquetatge i cartelleria distintius.