El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Patrimoni, posa en marxa durant el Curs d’Història de Formentera el mes de novembre. La iniciativa consta de nou sessions repartides durant tot el mes amb conferències, tallers i visites guiades a diferents béns patrimonials de l’illa. El curs està validat pel Centre de Professorat de Formentera i reconeix crèdits de lliure configuració al professorat que hi assisteixi.
La consellera de Patrimoni, Raquel Guasch, ha mostrat la seua satisfacció per poder realitzar el curs. «Formentera necessita esdeveniments com aquest que ens ajudin a aprofundir en el coneixement, difondre i posar en valor la nostra història de la mà d’investigadors i estudiosos de la història de l’illa», ha assenyalat la consellera, que ha convidat la ciutadania a participar en aquest curs «complet en contingut i també molt didàctic».
Les sessions se celebraran a la sala de plens del Consell de Formentera, ubicada al costat del Centre de Dia. L’entrada al curs és lliure i no cal inscripció prèvia. La programació és la següent:
-Dimarts, 2: La prehistòria. Dra. Maria Bofill.
-Dijous, 4: L’època antiga: púnics i romans. Dra. Maria Bofill.
-Dimarts, 9: Taller: fonts i tècniques auxiliars de la història (les tipologies d’eines lítiques i de ceràmiques, la numismàtica, l’epigrafia…). Dra. Ana Mezquida.
-Dijous, 11: De l’Imperi bizantí a Al-Andalus. Taller: Què diuen els ossos? Antropologia física i història. Dra. Almudena García-Rubio.
-Dimarts, 16: De la conquesta de 1235 a la despoblació. Dr. Antoni Ferrer.
-Dijous, 18: Taller: Formentera als arxius i biblioteques. Dr. Santiago Colomar.
-Dimarts, 23: L’illa despoblada i la colonització. Dr. Santiago Colomar.
-Dijous, 25: Emigració, Guerra Civil, franquisme i recuperació democràtica. Dr. Santiago Colomar.
-Dissabte, 27: Visita guiada (amb vehicles propis): el molí Vell i la torre des Pi des Català. Paula Juan.