El Consell Insular d’Eivissa posa en marxa per segon any el certamen ‘Eivissa per la Igualtat’ que anima a tothom a la creació de vídeos en la xarxa social TikTok per conscienciar en la igualtat de gènere. Al voltant de l’etiqueta #Ibizaporlaigualdad se recopilaran vídeos en Tiktok per conscienciar i lluitar per la igualtat de gènere. D’aquesta manera l’illa s’adhereix per segon any consecutiu a una nova edició de ‘Rodant per la igualtat’, un projecte nacional de vídeos en aquesta xarxa social impulsat per ‘Corto España’ i organitzat al voltant de la celebració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona.
Per participar no és necessari disposar d’equips professionals, n’hi ha prou amb un mòbil i pujar un vídeo a la plataforma TikTok amb les etiquetes corresponents del concurs: #Ibizaporlaigualdad i #rodandoporlaigualdad i emplenar el formulari d’inscripció i consultar las bases a la web rodandoporlaigualdad.com.
La temàtica del certamen serà tot el que concerneixi la lluita per la igualtat. La durada màxima dels vídeos serà de 60 segons i es poden utilitzari es poden utilitzar totes les possibilitats creatives que ofereix la pròpia xarxa TikTok. Per poder concursar cal ser resident a l’illa d’Eivissa i es poden enviar tantes peces audiovisuals com es desitgi. El certamen compta amb dos premis, un primer dotat amb 200 euros i un segon amb 100, i la data límit d’inscripció és el 10 de març inclòs. Els guanyadors es donaran a conèixer el 18 de març. El vídeo guanyador optarà als premis nacionals.
La primera edició de ‘Rodant per la igualtat’ celebrada en 2021 va comptar amb 60 localitats espanyoles amb més de 1.000 participants inscrits, superant-se els 5 milions de visualitzacions totals i les 500 mencions a mitjans de comunicació. L’objectiu d’aquesta iniciativa és l’estímul de la capacitat creativa de la ciutadania dels municipis concurrents alhora que es potencien la reflexió i la conscienciació per la diversitat sexual i de gènere sobre la base d’una igualtat real entre dones i homes. Per això s’ha triat TikTok per la seua popularitat en els estrats més joves i per la facilitat de creació auciovisual que proporciona.