Eivissa promociona el seu vessant gastronòmic entre avui i dimecres al congrés culinari «més important del país», ‘Madrid Fusión’, que se celebra al recinte IFEMA (acrònim d’Institució Ferial de Madrid), segons ha explicat el Consell Insular a través d’una nota de premsa. Eivissa compta enguany amb un estand més gran que altres ocasions, ja que per primera vegada es compta amb un espai de menjador en què cada dia se serviran menús degustació preparats per alguns dels cuiners «més reconeguts de l’illa».
A més, durant tot el dia s’oferirà informació i degustacions de plats típics, ingredients produïts a l’illa i de l’oferta gastronòmica que els visitants poden viure a Eivissa, «gràcies a la col·laboració de Foment del Turisme i del seu club de producte Eating in Ibiza«, destaca la nota.
En col·laboració amb Foment del Turisme i Pimeef (Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera), l’estand d’Eivissa acollirà cada dia a les 10 hores un esmorzar amb rebosteria típica, a les 12 una mostra d’olis i de productes locals de kilòmetre zero, a les 14 hores un menú degustació i a les 16 hores una mostra de begudes espirituoses d’origen eivissenc, com les Herbes Eivissenques.
Menús representatius
Cada dia a les 14 hores un cuiner representatiu d’Eivissa preparà un menú per a 30 comensals entre els quals es troben periodistes, agents de viatge i especialistes en gastronomia. Així, avui dilluns, de la mà de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i del seu programa Sant Antoni 365, José Miguel Bonet presentarà un menú que inclou el pa de garrova, el sofrit pagès, la taronja nàvel, la fresa eivissenca i l’arròs de matances, entre altres productes i receptes d’Eivissa.
Demà, dimarts, a la mateixa hora, el recentment guardonat amb l’Estrella Michelin, Óscar Molina, de la mà de l’Ajuntament d’Eivissa, oferirà un menú que inclou la sirviola o un arròs amb gambes, entre altres propostes amb producte local de l’illa.
Finalment, dimecres el Consell d’Eivissa oferirà, de la mà del cuiner David Grussante, un menú que inclou posidònia, gamba roja, blat xeixa, porc negre, xai i formatge eivissenc, entre d’altres. El director insular de Promoció Turística, Juan Miguel Costa, ha explicat que «la presència d’Eivissa a ‘Madrid Fusión’ coincideix en un dels moments més àlgids de la gastronomia a Eivissa, que es veu reflectit en l’expectació que ha generat el nostre estand, que ha passat de 24 a 48 metres quadrats i amb un concepte, el de les degustacions de menús, que s’ha convertit en una de les estrelles d’aquest saló».