El Departament de Promoció Turística del Consell Insular d’Eivissa ha qualificat de «molt positiva» la presència que ha tingut l’illa al congrés gastronòmic ‘Madrid Fusión’, que s’ha celebrat al recinte IFEMA (acrònim d’Institució Ferial de Madrid), a la capital d’Espanya. En aquest esdeveniment ahir, dimecres, es van servir un total de 500 degustacions i 90 menús confeccionats i preparats per alguns dels cuiners de referència d’Eivissa, i en foren protagonistes els productes eivissencs més representatius, com la gamba vermella, la sobrassada, el flaó, les orelletes, la melmelada, la patata roja o l’advocat, entre d’altres. Així ho detalla el Consell d’Eivissa a través d’una nota de premsa.
En col·laboració amb Pimeef (Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera), entitat difusora de la marca ‘Sabors d’Eivissa’; de Fomento de Turismo i el seu club de producte ‘Eating in Ibiza’; de l’Ajuntament d’Eivissa i de l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany; ‘Ibiza’ ha estat present en el congrés gastronòmic més important del país de la mà de diverses marques participants i dels xefs José Miguel Bonet (Restaurant Es Ventall – acció organitzada per l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany), Óscar Molina (Estrella Michelin de l’Ibiza Gran Hotel – acció organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa) i David Grussante (Restaurant UNIC – acció organitzada pel Consell Insular d’Eivissa).
El director insular de Promoció Turística d’Eivissa, Juan Miguel Costa, ha qualificat de «molt positiva» la presència d’Eivissa a aquesta cita. «La gastronomia d’Eivissa ha guanyat molt de pes en els darrers anys, passant de ser un producte més dels molts que té a Eivissa a ser un dels més atractius, i això s’ha aconseguit gràcies a la implicació del sector a través de diferents convenis de col·laboració amb el Consell d’Eivissa», ha declarat. «Enguany hem apostat per oferir la degustació de menús en aquest estand, que ha crescut de 24 a 48 metres quadrats respecte a edicions anteriors, i això ha permès a crítics i prescriptors venir i seure’s durant una hora al nostre estand, parlant i gaudint Eivissa», ha afegit Costa en declaracions des del congrés.
A la vegada, Costa ha explicat que «ara hem de donar una passa més de cara a futures edicions, i involucrar també els nostres productors, perquè siguin ells els que venguin a donar a conèixer la gastronomia d’Eivissa».
Menú de David Grussante
En la jornada d’ahir, que era la més important de ‘Madrid Fusión’, el protagonista de l’estand eivissenc fou el cuiner David Grussante del restaurant UNIC, qui va oferir a 30 comensals, entre els quals es trobaven periodistes, agents de viatge i promotors, un menú format per un aperitiu de gamba vermella i posidònia; un primer plat de blat xeixa, porc negre i ostra; un plat principal de xai, formatge ‘Ses Cabretes’ i halòfiles i unes postres inspirades en les Pitiüses.
Felicitacions a Mariana Rey
Per altra banda, Eivissa va acomiadar ‘Madrid Fusión’ celebrant la bona notícia del tercer premi del concurs ‘Pastisser Revolució 2022’, que ha aconseguit la jove Mariana Rey, donant visibilitat al talent pastisser i culinari que hi ha actualment a l’illa d’Eivissa. «José Miguel Bonet, Mariana Rey i les nostres Estrelles Michelin, Álvaro Sanz i Óscar Molina, són alguns dels noms propis que han estat reconeguts al llarg de la seva trajectòria i que deixen veure l’excel·lent moment que vivim quant a cuina a Eivissa», destaca Costa.