El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha mantingut aquest matí una trobada amb la presidenta Francina Armengol en què li ha traslladat alguns dels problemes que preocupen a la societat eivissenca, per tal que el Govern balear els assumeixi com prioritaris i doni ràpida solució a uns temes que són «urgents», tal com ha manifestat Marí.
En primer lloc, el president ha reiterat a la presidenta la necessitat de dotar de prou personal mèdic el servei de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, a on, tal com ha explicat Marí, «les llistes d’espera són superiors a la resta de l’arxipèlag, i serveis tan sensibles com oncologia es troben gairebé desmantellats, sense que hi hagi una reacció immediata del Govern balear», ha explicat Vicent Marí. De fet, ha recalcat que «un oncòleg a jornada completa i un a temps parcial [que és el que hi ha ara],no és servei digne per la sanitat pública de la nostra illa».
En aquest sentit, Marí ha insistit en la necessitat de promoure «polítiques actives de fidelització» a fi d’aconseguir l’estabilitat de les plantilles a Eivissa i atendre les reivindicacions dels professionals sanitaris, que reclamen l’equiparació de la indemnització de residència amb els professionals de Canàries, així com fer extensiu a Eivissa el plus de salari que perceben els treballadors de l’Hospital de Formentera, segons ha recollit el Consell Insular a una nota de premsa al respecte.
Altres assumptes
D’altra banda, el president Vicent Marí ha explicat a la presidenta socialista «la preocupació que hi ha a tota l’illa pel fet que les obres de la nova depuradora de la ciutat d’Eivissa romanguin aturades». El president ha defensat el treball dels tècnics de Patrimoni del Consell d’Eivissa, dient que «la memòria de les troballes arqueològiques detectades en el primer tram d’obres tingué entrada al Consell d’Eivissa el 13 de gener, i es va decretar l’autorització per a seguir les obres el dia 31 del mateix mes, només onze dies després», per tant, «és absolutament injust i fals que el departament de Patrimoni d’aquest Consell sigui el responsable de què aquestes obres estiguin aturades». Així, segons recull la nota de premsa del Consell, el president ha demanat «un front comú de totes les institucions de Balears» per demanar explicacions i accions urgents al Ministeri de Transició Ecològica i el Repte Demogràfic.
Finançament de l’Escola d’Hostaleria d’Eivissa
Finalment, Marí ha demanat a la presidenta que esclareixi el finançament de l’Escola d’Hostaleria d’Eivissa, que comptava amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible: uns 4,5 milions d’euros dels quals es feia càrrec el Govern, mentre que els 3 milions d’euros restants anaven en càrrec al pressupost ordinari del Consell d’Eivissa, «malgrat no tenir cap competència ni en Educació ni en Ocupació», apunta la nota.
«Ara bé, la pandèmia va suspendre els fons de l’ecotaxa, però ha obert la via del finançament a través dels fons extraordinaris de la Unió Europea per fer front a la recuperació econòmica després de la crisi causada per la covid-19», recorda el Consell Insular. «Necessitam saber quants diners es podrien rebre per aquestes obres i, per tant, en quant es reduirà l’aportació que el Consell d’Eivissa fa a aquesta escola, atès que els diners extraordinaris de què disposi la institució es podran destinar a les competències pròpies, com ajudar a les persones i entitats a través del departament de Benestar Social, la Lluita contra l’Intrusisme o el suport al nostre teixit empresarial, entre d’altres», ha sentenciat el president.
Precisament aquest dilluns, Vicent Marí, Francina Armengol i altres representants del Consell i del Govern han visitat les obres de l’escola, a sa Coma. L’Executiu autonòmic assegurà que les primeres classes s’impartiran a principis de l’any 2023, tal com ha recollit avui Noudiari.