L’Ajuntament de Sant Josep manté el seu compromís amb el cinema independent i anuncia la celebració un any més de la Mostra de Cine Africà a Sant Josep, que enguany arriba a les vuit edicions amb vuit projeccions previstes el cap de setmana del 17 al 19 de juny.
La regidora de Cultura, Cristina Ribas, ha destacat que «Sant Josep és un poble culturalment molt inquiet amb un públic fidel al cinema de qualitat que es surt dels circuits convencionals, som un poble de cinema, i possiblement el que més aparicions cinematogràfiques acumula, però a més volem ser un canal per donar a conèixer nous realitzadors i aquesta mostra és un exemple més d’això». «Aquesta és una bona ocasió per descobrir un cinema diferent del què estem poc acostumats però que és molt interessant i ric». Aquesta Mostra es realitza amb la col·laboració del Festival de Cine Africano de Tarifa (FCAT) i Al Tarab.
La mostra s’obrirà el divendres 17 a les 20.30h al Centre de Cultura Can Jeroni amb el documental ‘Marcher sur l’eau’, una coproducció de França i Níger que documenta la vida al llogaret de Tatiste i com els nens han de deixar d’anar a l’escola per a poder recórrer les grans distàncies que hi ha fins a aconseguir aigua i tornar al llogaret, la mateixa problemàtica que viuen els adults buscant recursos per a poder mantenir a les seves famílies.
El dissabte a les 18.30 h continuarà la Mostra amb una sessió de curtmetratges entre els que s’han programat ‘Astel’ de França, ‘Vou mudar a cozinha’ d’Angola, ‘Precious hair & beauty’ del Regne Unit i ‘Microbus’ dels Estats Units i Egipte. Els quatre curtmetratges donaran pas al drama somali ‘The Graveddiger’s wife’, a partir de les 20.30 hores i que explica la història que viu una família de Djibouti després de la necessitat de remeiar una malaltia renal de la noia protagonista.
Finalment el programa es tancarà el diumenge, amb el primer visionat a les 18.30 hores de la pel·lícula de República Dominicana ‘Vals de Santo Domingo’, un documental que parla de tres nois, els únics d’una classe de ballet de vint adolescents en un país en el qual la dansa es considera majoritàriament una activitat per a dones, però ells estan decidits a seguir els seus somnis i a desafiar els rols tradicionals de gènere, i per a acabar, a les 20.30 hores es podrà veure ‘Sis dies corrents’, una comèdia produïda per Espanya que relata en sis capítols una setmana en la vida de Valero, Moha i Pep, treballadors d’una petita empresa de lampisteria i electricitat de les afores de Barcelona.
Tota la mostra es podrà veure gratuïtament en pantalla gran al Centre de Cultura Can Jeroni, amb aforament limitat fins a completar cabuda.