El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i el president de la Federació empresarial de la Petita i Mitjana Empresa d’Eivissa i Formentera (Pimeef), Alfonso Rojo, han signat un conveni de col·laboració per a la promoció de productes agroalimentaris d’Eivissa a través de la gastronomia per a l’any 2022 per import de 150.000 euros.
L’objectiu d’aquest conveni, que es desenvoluparà a través d’accions promogudes per Pimeef Restauració, és la promoció del producte agroalimentari i pesquer d’Eivissa a través de la seva visualització en el comerç local i els establiments de restauració, fomentant el sector agrícola, ramader i pesquer, així com tota la cadena de valor; la diversificació econòmica, la connexió entre el sector primari i els sectors comercials i de restauració, i la seua diferenciació i competitivitat, així com la conservació dels paisatges agraris i la lluita contra l’abandonament del camp i prevenció d’incendis forestals.
A la Pimeef hi ha associacions vinculades amb el sector alimentari com són carnissers, comerç minorista, detallistes d’alimentació, majoristes d’alimentació, majoristes de fruita i verdura, forners i pastissers, peixateries, cellers i viticultors, bars, restaurants i cafeteries, càtering, xefs i el Mercat Nou, sent, per tant, l’única entitat de l’illa d’Eivissa que, en aglutinar el sector elaborador, comerciant i restaurador, pot desenvolupar, amb la vinculació amb el sector primari, una tasca de promoció de la producció agrària, ramadera i pesquera d’Eivissa al llarg de la cadena de valor, al mateix temps que desenvolupa una estratègia de promoció de la gastronomia d’Eivissa basada en el producte d’Eivissa.
El Consell Insular d’Eivissa, amb la signatura d’aquest conveni, «promou el foment de la producció primària i agroalimentària d’Eivissa», amb l’objectiu «d’augmentar la producció primària d’Eivissa i el seu consum, d’acord amb les prioritats dels sectors professionals»; així com augmentar el nombre de restaurants acollits a la marca del Consell d’Eivissa «Sabors d’Eivissa»; augmentar el valor afegit de la cadena alimentària dels productes d’Eivissa, fomentant els vincles professionals entre els diferents sectors; la diferenciació i projecció de la gastronomia d’Eivissa basada en el producte local «amb una estratègia conjunta i la participació dels sectors professionals; la col·laboració entre els sectors per difondre els coneixements i la millora de productes, així com la formació i la difusió a consumidors i professionals en relació amb els productes i la gastronomia, amb un enfocament en la salut i la sostenibilitat», segons ha explicat la institució insular en una nota de premsa d’aquest dimarts.
El president del Consell Insular i conseller de Turisme, Medi Rural i Marí, Vicent Marí, ha assenyalat que amb aquest conveni «sumam sinergies i impulsam el nostre sector primari en col·laboració amb el sector de la restauració, una iniciativa que s’afegeix al compromís que vàrem aconseguir també del sector turístic per promocionar el nostre camp als hotels, amb l’oferta de producte local». «Aquestes accions han suposat un important increment de la venda del producte agrari a la nostra illa als dos darrers anys», destaquen des del Consell.