@Noudiari/ El GEN-GOB Eivissa ha presentat davant la Direcció General de Medi Natural del Govern una denúncia on es sol·licita l’obertura d’expedients sancionadors als promotors de les excursions marítimes qualificades com ‘party-boats’ que infringeixen la normativa vigent.
Els ecologistes també demanen que es reforcin les mesures «encaminades a controlar la forta pressió antròpica sobre els espais naturals, especialment els més sensibles: Parc natural de ses Salines d’Eivissa i Formentera, Reserves Naturals des Vedrà, es Vedranell i els Illots de Ponent, Tagomago i costa des Amunts, entre d’altres.
Des del GEN-GOB s’exigeix al Govern que es controli «estrictament» l’activitat dels ‘party-boat’ i que s’estableixi «un protocol d’actuació rigorós per controlar aquesta pràctica creixent en les darreres temporades turístiques a les illes d’Eivissa i Formentera».
Festes que afecten directament als espais naturals més valuosos de les Pitiüses
«El GEN-GOB ha pogut constatar l’alarmant proliferació de festes multitudinàries a la mar, les anomenades ‘party-boats’, a bord de grans embarcacions habilitades per funcionar com discoteques ambulants i on es consumeixen grans quantitats d’alcohol», han informat des de l’organització, on s’ha subratllat que moltes d’aquestes festes tenen lloc als espais naturals «més valuosos de les illes, alguns d’ells amb elevats nivells de protecció ambiental».
A més de la brutor i del deteriorament del medi ambient, «les festes a bord dels ‘party-boats’ generen molèsties tant a la fauna silvestre com a la societat en general, que veuen pertorbada la seua tranquil·litat a multitud de zones costaneres tant d’Eivissa com de Formentera».
Fondejos permanents a es Vedrà
«A les Reserves naturals des Vedrà, es Vedranell i del Illots de Ponent, una zona declarada a més a més LIC i ZEPA, almenys una de les empreses que programen aquestos ‘party-boats’ utilitza es Vedrà com a punt de fondeig permanent, i trasllada els seus clients amb petites embarcacions i utilitzant cala d’Hort com a punt de càrrega i descàrrega. Es dona la circumstància què en aquests moments, als penyals d’es Vedrà i es Vedranell, té lloc la reproducció d’una colònia de falcó marí (Falco eleonare) amb un total de 103 parelles censades, una espècie inclosa al llistat d’espècies silvestres en règim de protecció especial», han remarcat des de l’organització ecologista.