El president del Consell Insular d’Eivissa, el popular Vicent Marí, i el president de la Mancomunitat Intermunicipal de Serveis Públics Insulars, Andreu Roig, han signat el conveni pel qual la màxima institució de l’illa destinarà 1.385.153,55 euros per subvencionar la remodelació de les instal·lacions de l’Escorxador Insular. L’objectiu és «augmentar la seua capacitat productiva i, a la vegada, afegir una línia de sacrifici de conills», ha apuntat el Consell mitjançant una nota de premsa. A més a més, es duran a terme tasques de millora que permetran adaptar les instal·lacions a la normativa actual en matèria d’indústries càrnies.
El president Vicent Marí ha explicat que «aquest conveni demostra el compromís del Consell d’Eivissa amb el món rural i particularment, amb la signatura d’aquest conveni, amb el món ramader». «Volem producte local i, per tant, hem de donar les facilitats perquè es pugui produir, sacrificar i fer arribar al consumidor el producte eivissenc», ha afegit. En aquest sentit, el president ha destacat «la qualitat de la carn produïda a Eivissa», cosa que justifica «fer un esforç extraordinari per tal de poder executar quan abans les obres de l’escorxador, que fa molts anys les reclama el sector».
Per la seva banda, el president de la Mancomunitat Intermunicipal, Andreu Roig, ha expressat la seva alegria «perquè aquest conveni permet posar en marxa una reforma de què se’n parla fa més de vint anys». Roig ha detallat que la principal novetat que incorporarà aquesta reforma serà «la introducció d’una cadena de sacrifici de conills, que avui dia no existeix». El president ha avançat que el projecte ja està redactat i que la licitació sortirà quan abans amb l’objectiu de poder licitar les obres abans que acabi l’any.
Vídeo: Consell d’Eivissa.