El director insular de Turisme del Consell Insular d’Eivissa, Juan Miguel Costa, ha presentat aquest dilluns el primer programa dut a terme per la recentment creada Ibiza Film Commission, un dels projectes destacats del departament de promoció Turística en aquesta legislatura i que té com a objectiu «la promoció de l’illa com a destinació de turisme cinematogràfic, donant a conèixer entre els professionals del sector audiovisual tant a nivell nacional com internacional el potencial d’Eivissa com a escenari de rodatges televisius i cinematogràfics», indiquen des del Consell.
Andreu Fullana, director de Ibiza Film Commission, i Pepe Coira, guionista i creador de sèries com Hierro i Rapa, han acompanyat a Costa en la primera presa de contacte de nou guionistes internacionals amb Eivissa a través d'»Illes de Ficció». Costa ha explicat que aquesta residència de creadors que durant sis dies es troben a l’illa permet «donar a conèixer el caràcter creatiu i inspirador d’Eivissa, allunyada dels tòpics. Una oportunitat de potenciar la indústria cinematogràfica a la nostra illa, que ofereix un entorn i unes infraestructures apropiades per a rebre rodatges d’alt nivell». Per la seua part, Pepe Coira ha agraït l’hospitalitat de l’illa: «Hi vinc per primera vegada i m’ha sorprès pel seu cosmopolitisme, contrastos i la bellesa del seu entorn natural, els petits pobles, les esglésies blanques i els barris històrics de la ciutat».
Coira ha recordat la connexió «d’un dels grans guionistes d’Espanya, com va ser Rafael Azcona, amb Eivissa»: «Fou un gran enamorat de l’illa i ja per aquesta connexió tinc en alta estima a una Eivissa que estic coneixent i que m’està sorprenent», ha afegit durant la presentació davant la premsa.
Andreu Fullana, director de Ibiza Film Commission, ha remarcat que amb aquest projecte dona visibilitat al «potencial audiovisual d’Eivissa» i ajuda a «la professionalització d’aquest sector a nivell local per diversificar l’oferta econòmica de l’illa fora de temporada».
Coira ha detallat els indrets que ha visitat durant el cap de setmana, com Dalt Vila, ses Salines, es Vedrà, Puig de Missa de Santa Eulària, o els pobles d’interior, i ha subratllat que Eivissa té un «enorme potencial com a escenari perquè és, a banda d’un lloc preciós, un encontre de motivacions, de milers i milers de persones que cada any venen a l’illa a treballar, a viure, de vacances… i generen connexions molt interessants narrativament parlant».
Demà, dimarts 25 d’octubre, Coira impartirà una masterclass sobre guió i localitzacions anomenada ‘El lloc on passen les coses’. Aquesta primera classe se celebrarà a la Sala 4 de l’Edifici de Cultura i Joventut de les 10.00 a les 12.30 hores.
D’altra banda, Patricia Echevarría, coneguda per la seva extensa trajectòria al capdavant dels departaments de màrqueting i comunicació de diverses companyies com Mediaset o sèries com Élite, oferirà una segona masterclass el 26 d’octubre. Serà sobre màrqueting i venda de projectes des del seu desenvolupament. Aquesta classe magistral, anomenada ‘El lloc on comencen les coses: allò que no es ven no existeix’, se celebrarà a la Sala 4 de l’Edifici de Cultura i Joventut de les 10.00 a les 12.30 hores.
Tots aquells creadors que hi vulguin participar, hauran de sol·licitar la seva plaça a través dels formularis següents:
El lloc on comencen les coses: allò que no es ven no existeix
«Illes de Ficció» és un projecte creat pels Consells de Mallorca, Menorca i Eivissa, amb el recolzament de l’ICAA (Instituto de la Cinematografía y las Artes Audiovisuales del Ministerio de Cultura) dins el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència aprovat pel Govern d’Espanya i finançat amb Fons Europeus Next Generation EU.