«La coordinació entre el Consell d’Eivissa, l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany i els empresaris de la zona coneguda com a West End i delimitada en el decret balear de lluita contra el turisme d’excessos ha aconseguit reduir a gairebé només 1 incident greu l’afectació negativa d’aquest tipus de turisme», segons dades que ha conegut el president Vicent Marí després d’una reunió amb el Cònsol britànic a Balears, Lloyd Millen, en el marc de la fira World Travel Market, que se celebra aquests dies a Londres.
«D’aquesta manera, la determinació del sector privat per acabar amb aquest turisme de poca qualitat, acompanyat de la presència constant de Policia Local de Sant Antoni de Portmany i les batudes d’inspecció del departament d’Ordenació Turística del Consell d’Eivissa han pogut reduir molt notòriament els efectes dels excessos», ha destacat el Consell Insular mitjançant una nota de premsa.
Així, l’Oficina de Lluita contra l’Instrusisme ha realitzat 33 inspeccions específiques per vetllar pel compliment del decret d’excessos, que s’han traduït en 17 expedients oberts per diligències prèvies i 9 expedients amb proposta de trasllat al Govern de les Illes Balears, competent de la sanció en la majoria d’aspectes d’aquest decret.
D’altra banda, des del Consell asseguren que no tenen constància, avui dia, de cap inspecció impulsada directament pel Govern balear i, per tant, no s’ha donat per part de la Comunitat trasllat de cap expedient a la institució insular, que té les competències en instruir les sancions relacionades amb els casos de ‘balconing’, la publicitat de pràctiques denigrants cap a les dones, l’oferta de rutes etíliques, la publicitat de ‘party boats’ i l’obligatorietat de consumir les begudes alcohòliques al local. La resta d’articles del decret són competència del Govern de les Illes Balears a través de diferents conselleries.
Reunió sobre el Parador
També en el dia d’avui el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, i l’alcalde d’Eivissa, Rafel Ruíz, s’han reunit amb el director general de Turespaña, Miguel Sanz, per tractar la qüestió de la ubicació de la sala de màquines de la zona de spa i piscina del Parador d’Eivissa. En acabar la reunió, el president Vicent Marí ha servit per posar dalt la taula les diferents alternatives que proposa el Consell per poder seguir les obres del Parador, sense haver de modificar el projecte, i garantint la conservació dels elements excavats.
«Aquestes alternatives han estat proposades per la ponència tècnica de la CIOTUPHA i estan sent avaluades per Turespaña, que veu amb bons ulls conservar les restes de la murada primitiva», afegeix la nota. «S’ha de destacar la voluntat de voler-les conservar, el què dona més valor al conjunt del Parador», ha remarcat el president.