El president del Consell Insular d’Eivissa, Vicent Marí, i el president de l’Institut d’Estudis Eivissencs, Marià Marí, han signat avui un conveni de col·laboració, per un import de 35.000 euros, per a la realització d’activitats culturals de l’entitat cultural. L’objectiu d’aquest conveni és el foment de les activitats d’àmbit cultural i també amb vessants antropològic, històric, lingüístic o mediambiental que redunden en benefici de la població illenca (i també dels visitants) que porta a terme l’Institut d’Estudis Eivissencs a través de les activitats que organitza.
El president Marí ha destacat l’interès que sempre desperta a la ciutadania d’Eivissa les activitats organitzades per l’IEE “sempre ben acollides per part del públic sent una de les entitats culturals més reconegudes a la nostra illa, que realitza una important tasca de difusió dels nostres béns culturals, lingüístics i patrimonials i per això des del Consell Insular d’Eivissa sempre estarem al seu costat”. L’Institut d’Estudis Eivissencs és l’única entitat d’aquest tipus a l’illa que ha estat declarada pel Ministeri d’Interior com a entitat d’utilitat pública, mitjançant l’Ordre INT/3929/2007, de 17 de desembre (BOE núm. 3, de 03-01-08).
Entre les diverses activitats que l’IEE porta a terme trobam les Mencions Sant Jordi, com a reconeixement públic de la feina que han realitzat i realitzen persones i entitats a favor de la llengua i cultura pròpies; la festa de la Nit de Sant Joan; el Curs Eivissenc de Cultura, que se celebra des de l’any 1974 i consisteix en una sèrie de conferències sobre un tema monogràfic en cada edició. Compta amb la presència de ponents de les Pitiüses i també de fora, especialistes en la matèria a tractar a cada Curs; grup de Coneixement del Medi, Grup de Teatre, beques d’investigació, cursos de català per a joves nouvinguts, voluntariat lingüístic, i publicacions com la revista Eivissa.
Per la seua part, Marià Marí ha agraït al Consell d’Eivissa el seu suport a la tasca de l’IEE “per ajudar-nos a difondre el coneixement de la nostra llengua, la nostra cultura o el nostre territori”