La Fundación Endesa ha seleccionat 23 centres educatius per a participar en la VIII Edició de RetoTech, el projecte de caràcter educatiu que fomenta l’emprenedoria tecnològica i amb el qual la Fundación Endesa, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació i Formació Professional de les Illes Balears, cerca promoure iniciatives que transformin i innovin l’educació dels més joves.
Els centres educatius d’Educació Secundària de les Illes Balears que participen en els projectes tecnològics RetoTech durant aquest curs acadèmic 2023-2023 han rebut, de manera simbòlica, els kits de robòtica i programació, en un acte celebrat avui al CEIP Blanquerna del Pont d’Inca, en el municipi de Marratxí.
La Fundación Endesa ha dotat a totes les candidatures seleccionades i que participin en el projecte per primera vegada amb 10 kits de robòtica, a més d’una impressora 3D. Les candidatures seleccionades participants en edicions anteriors han rebut amb 3 kits de robòtica o una impressora 3D.
Els centres participants són els d’educació primària: CEIP Blanquerna, CEIP Guillem Frontera Pascual, CEIP Badies, CIDE, CEIP Sa Bodega, CSFA Sa Pobla, Col·legi Balmes, CEIP Sa Indioteria i CEIP Antònia Alzina; i els centres d’educació secundària: Col·legi Verge del Carme, IES Balàfia, IES Son Pacs, IES Arxiduc Lluís Salvador, IES Quartó de Portmany, IES Marratxí, IES Politècnic, CEIP I ESO Son Quint, IES Port d’Alcúdia, Col·legi l’Assumpció, IES Sa Colomina, IES Son Rullan, IES Binissalem i IES Albuhaira.
Els 23 centres de les Illes Balears, 9 d’educació primària (5 són de primera participació i 4 de segona participació) i 14 d’educació secundària (8 són de primera participació i 6 de segona participació), seleccionats seran reptats a crear un projecte que inclogui robòtica, programació i impressió 3D i una aplicació integrada, que resolgui una necessitat real del seu entorn, com pot ser un sistema de reciclatge automatitzat per a les seves aules o un aparell que faciliti l’aprenentatge d’alumnes amb necessitats especials.
Els docents que participen en RetoTech, en aquesta VIII Edició, rebran formació centrada en robòtica, disseny i impressió 3D per a poder ensenyar els alumnes i desenvolupar els projectes tecnològics amb èxit.
Ja dotats amb tot el material tecnològic de darrera generació, els centres educatius participants podran començar a preparar els seus projectes tecnològics per a presentar-los al final d’aquest curs acadèmic 2022/2023, en un festival tindran l’oportunitat de presentar els projectes finals als altres participants a l’esdeveniment. En aquesta edició la Fundació Endesa, concedirà 17 premis als projectes presentats, 3 premis nacionals i 14 premis locals.
Els centres guanyadors de cada categoria seran premiats amb dues llicencies Pla Docent Bitbloq cadascun: plataforma que permet ensenyar programació, robòtica, disseny 3D i aplicacions mòbils, que a més inclou un complet sistema de gestió de l’aula. Els premis es lliuraran en cada Festival i les llicències s’activaran en el següent curs escolar 2023 – 2024.