El Departament de Promoció Turística del Consell Insular d’Eivissa promociona fins demà, dimecres 25 de gener, el sector primari d’Eivissa i l’oferta alimentària al Congrés gastronòmic Madrid Fusion que es celebra al recinte IFEMA de Madrid, i que esdevé la cita més important de l’estat.
En un estand propi, Eivissa ofereix cada dia un menú exclusiu fet per a 15 comensals entre els què es troben periodistes, prescriptors i experts, que podran tastar en primera persona totes les possibilitats dels productes de la terra i de la mar de la nostra illa. Aquests menús es fan gràcies a la col·laboració del club de producte Eating in Ibiza de Fomento de Turismo i dels ajuntaments d’Eivissa, Sant Antoni de Portmany i Sant Josep de sa Talaia.
D’aquesta manera els xefs dels restaurants sa Nansa, Kaixo i Corsario, del municipi d’Eivissa, van oferir ahir un menú basat en la declaració de Patrimoni de la Humanitat de la Ciutat, i avui serà el torn del xef del restaurant Can Mussonet, a Sant Rafel de sa Creu, que oferirà un menú basat en producte de tardor de la terra i de la ma. Demà serà el torn del restautant UNIC de la Platja d’en Bossa, a Sant Josep de sa Talaia.
A més de les mostres de gastronòmiques, a l’estand d’Eivissa es promocionen productes típics de la nostra illa com vi de la terra, sal, herbes eivissenques, xarrup de garroves, mel d’Eivissa i melmelades, entre d’altres.
El director de Madrid Fusion i crític gastronòmic, Juan Carlos Capel, ha visitat l’estand d’Eivissa posant de relleu el bon nivell que any rere any mostra la proposta gastronòmica illenca.