El president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha presidit aquest matí l’acte de constitució del Consell de Diàleg Social de l’illa, un òrgan complementari que crea un fòrum estable per a la trobada i la participació institucional entre les organitzacions socials més representatives a nivell empresarial i sindical d’acord amb les seues finalitats a l’àmbit insular i el Consell d’Eivissa, com a factor de cohesió social i progrés econòmic d’Eivissa.
A l’acte d’aquest matí han estat presents, a més del president, els membres amb veu i vot d’aquest Consell, que són: Consuelo López, com a persona que té la màxima representació de CCOO-Eivissa; Fernando Fernández, com a persona que té la màxima representació d’UGT-Eivissa, José Antonio Roselló, com a persona que té la màxima representació de CAEB-Eivissa i Alfonso Rojo com a persona que té la màxima representació de la PIMEEF. A més, han assistit com a convidats amb veu, però sense vot, representants dels ajuntaments i d’altres federacions empresarials.
En la seua introducció, el president del Consell d’Eivissa ha explicat que durant la pandèmia es van repetir diverses reunions amb sindicats i organitzacions empresarials que, una vegada passada la urgència de la COVID-19, han demanat que es formalitzi aquesta figura. “Aquest Consell de Diàleg Social sorgeix després de centenars de reunions, videoconferències, missatges i telefonades que ens van marcar a tots en una etapa que difícilment oblidarem. D’aquell consens, diàleg i voluntat conjunta de treballar per la nostra illa van sorgir plans de seguretat, de recuperació…”. En aquest sentit Vicent Marí ha posat en valor “un esperit que vàrem demostrar tots, que ens ha de guiar en el futur, esdevenint aquest Consell un fòrum de debat en què tractar iniciatives que han de significar una millora de la qualitat de vida de les persones”.
Per la seva banda el representant de CAEB-Eivissa, José Antonio Roselló, ha posat en relleu “les possibilitat d’aquesta magnífica iniciativa” que pot donar molts fruits. En aquest sentit, Roselló ha posat de manifest “la importància que els Ajuntaments també puguin tenir veu en aquest Consell, ja que han estat quan se’ls ha necessitat”. Roselló ha volgut deixar clar que “aquest Consell no és un espai de diàleg gremial, sinó que aquí tractarem assumptes de política econòmica i d’interès general”.
Seguidament, el representant d’UGT-Eivissa, Fernando Fernández, ha demanat “que es tinguin presents els sectors afectats per allò que es vagi a tractar en cada reunió” posant en valor que “en moments molt difícils varem fer propostes que van ser estudiades, analitzades i elevades a administracions superiors, i hem de seguir col·laborant amb aquesta dinàmica”.
Han tancat les intervencions, el màxim representant de PIMEEF, Alfonso Rojo, qui ha posat en valor que “després de tota la cooperació i lleialtat que vàrem establir en aquella època, era necessari establir un punt reglat de debat com aquest Consell”. Rojo ha recordat que “el diàleg social en aquell moment ens va permetre no sentir-nos sols i saber que tots treballàvem en la mateixa direcció”.
Finalment, s’ha signat l’acta de constitució.