L’escola de Santa Eulària CEIP Vénda d’Arabí celebra aquesta setmana les ‘III Jornades de les, lletres, llengua i creativitat’, uns dies on tot l’alumnat aprèn i gaudeix, expressant-se i creant, amb diferents artistes d’Eivissa. Amb aquestes jornades l’escola pretén apropar als alumnes coneixements i experiències diverses on juga un paper clau la creativitat per expressar-se, sigui a través de la llengua o d’altres llenguatges artístics. Es pretén que sigui una setmana de vivència de l’art, la llengua i la cultura, i plena d’experiències noves i aprenentatges significatius
Les creadores convidades són:
- Aída Miró, pintora, que conjuntament amb tot l’alumnat de primària, està elaborant un gran mural que representa els valors de l’escola. El disseny, creat per la pintora, està inspirat en l’artista Keith Haring de Nova York i ocupa una paret del pati de 3m d’alt x 32m de llargada. Els alumnes estan passant pel mural des del dilluns i de manera molt organitzada, pintant en grups de 10, van donant forma a l’obra, que estarà finalitzada el divendres per a la festa de clausura de les Jornades.
-Meritxell Rius, escriptora i docent, que fa un contacontes per als petitons del seu darrer llibre «Has sentit mai ses pagellides?»; una història que promou l’atenció plena dels infants i la cura del medi ambient, el silenci i les persones. A partir d’aquest conte els alumnes de les aules d’infantil elaboraran un mural en plafons que s’exposarà a l’escola titulat “Entre la posidònia”. L’escriptora també impulsa la creativitat dels més grans amb activitats d’escriptura creativa com la creació de contes i l’experimentació amb la poesia visual.
-Maria josé Bufí, de Frigolades, que treballa amb l’alumnat l’escultura del fang i la creació de petites joies i peces pròpies, totes elles inspirades en la cultura eivissenca (sargantanes, Tànits, el déu Bes…). L’alumnat que fins ara ha estat modelant les seues peces amb les mans, una vegada seques, les pintarà per donar-los vida, exposar-les a l’escola i regalar-les a les famílies. - Francisca Marí, mestra del centre, que ha guanyat en diverses ocasions el concurs d’estribots de Sant Agustí. Ella endinsa als alumnes en el món dels estribots, petits escrits amb rima que es poden cantar. Els temes d’aquestes gloses giren al voltant del dia a dia dels alumnes, de les celebracions de l’escola i dels llocs emblemàtics del poble. La idea és que l’alumnat del centre es familiaritzi amb aquesta forma d’expressió tradicional d’Eivissa.
- Natalia Benito i Helher Escribano, promotores d’Ibicine, que conviden els alumnes a conèixer millor els diferents gèneres cinematogràfics i les tècniques de cinema com el fotograma, la projecció de figures a través d’ombres, l’animació a través del stop motion, l’elaboració de guions, el doblatge o la generació de sons per a una pel·lícula. Els alumnes també viuran l’experiència de fer un càsting de cinema.