Aquest divendres 1 de setembre s’aixeca la veda de la pesca del raor fins al pròxim 31 de març, i el servei de Pesca del Consell Insular d’Eivissa recorda a totes les persones que surtin a partir d’aquest dia a pescar-lo, que hi ha una sèrie de restriccions en el nombre de captures per persona i dia. Així, en pesca recreativa es poden pescar 50 raors per persona i dia amb un màxim de 300 raors per embarcació. També es recorda que fins a l’1 d’octubre no es poden capturar exemplars de verderol de menys de 30 cm al voltant de les illes d’Eivissa i Formentera.
El Servei de Pesca del Consell Insular d’Eivissa realitza enguany les tasques de vigilància del litoral de l’illa amb la nova embarcació de control pesquer ‘Artet’ estrenada a finals de 2022 i amb l’ús de mitjans aeris com és el nou dron empleat pels inspectors.
També a partir de l’1 de setembre el Servei de Pesca recollirà dades sobre l’estat de les diferents pesqueres de raor al voltant de l’illa d’Eivissa en col•laboració amb pescadors recreatius voluntaris el que permetrà tenir una visió global de tot el litoral de l’illa d’Eivissa enregistrant-se dades com rendiments pesquers, mida de les captures i sexe d’aquestes.
A més, en col·laboració amb altres administracions i centres d’investigació, es predran dades sobre la incidència del paràsit Scaphanocephalus sp. el qual provoca l’aparició de punts blancs o negres sobre la seua pell.
Es recorda l’obligatorietat de declaració de captures a la reserva d’es Freus d’Eivissa i Formentera i a Tagomago, un tràmit que es pot realitzar a través de l’aplicació mòbil Diario de Pesca Recreativa (DPR).
Des del servei de Pesca del Consell Insular d’Eivissa es recomana a tots els usuaris que duguin la seva llicència de pesca recreativa al dia i es recorda que el període per a capturar aquest preuat exemplar, el raor, arriba fins al 31 de març, per la qual cosa es demana prudència els primers dies d’aixecament de la veda per evitar aglomeracions d’embarcacions. Es recomana sempre estar pendents el dia abans de sortir a pescar del pronòstic del temps per organitzar-se.
Ah! Que es pot vigilar es Freus amb un dron? Quina bona iniciativa! El que em dol es que es posi en marxa per vigilar als eivissencs i formenterencs que van a pescar (que per suposat han de complir la normativa) i no es posi en marxa per controlar les barbaritats que passen cada dia d’estiu a la mar posant en perill la vida de molts i la conservació del medi ambient.