@Noudiari / El Consell Insular d’Eivissa, a través del seu Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Caça i Cooperació Municipal, ha organitzat un cicle de cursos relacionats amb l’agricultura i la ramaderia, que tendran lloc durant el darrer quadrimestre de 2013 (setembre – desembre). L’objectiu d’aquestes accions formatives és el d’aconseguir l’equilibri entre producció, creixement socioeconòmic i protecció del Medi Ambient, un dels reptes més importants als que s’enfronten els ramaders i agricultors.
Els alumnes que assisteixin a un mínim del 80 % de les hores rebran un diploma d’assistència al curs. En quant als cursos que venen regulats i són susceptibles d’obtenir un carnet específic, se’ls realitzarà els tràmits pertinents per obtenir-lo si s’acompleix l’assistència i es supera l’examen corresponent.
Els interessats en els cursos, poden inscriure’s al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Caça i Cooperació Municipal del Consell Insular d’Eivissa, emplenant l’imprès de demanda de cursos i aportant fotocòpia del DNI. Tot i que els cursos van dirigits prioritàriament a un curs específic, cal indicar que també ho poden sol·licitar les persones interessades en la matèria.
Llistat de cursos:
– Bones pràctiques de poda i dendrocirurgia de palmeres, organitzat per SEMILLA. La durada és de 15 hores i està orientat a jardiners professionals. Del 24 al 26 de setembre.
– Manipulador de plaguicides nivell bàsic. La durada és de 25 hores i està dirigit a personal auxiliar de tractaments fitosanitaris. Del 7 al 21 d’octubre.
– Jornades de seguiment i control del becut vermell de les palmeres. La durada és de 20 hores i està dirigit a tècnics professionals i responsables d’empreses relacionades en la matèria. Del 17 al 19 d’octubre.
– Benestar animal en explotacions ramaderes. La durada és de 15 hores i està orientat a responsables d’explotacions ramaderes. Del 21 al 31 d’octubre.
– Manipulador de plaguicides (nivell qualificat). La durada és de 60 hores i està dirigit a responsables d’empreses que ocupin personal auxiliar de tractaments fitosanitaris. Del 28 d’octubre al 21 de novembre.
– Races autòctones en extensiu. La durada és de dos hores i està dirigit a responsables d’explotacions ramaderes. Del 4 al 10 de novembre.
– Revisió i calibratge de la maquinària de tractaments fitosanitaris. La durada és de 20 hores i està dirigit a agricultors professionals i treballadors d’empreses d’aplicació de productes plaguicides. De l’11 al 15 de novembre.
– Introducció a la producció integrada: cítrics i tomata. La durada és de 20 hores i està orientat a responsables d’explotacions agrícoles. Del 18 al 23 de novembre.
– Tast d’aliments i begudes. La durada és de 10 hores i està dirigit a titulars d’explotacions agràries i persones vinculades al món agrari. Del 22 al 23 de novembre.
– Introducció a la producció integrada: patata. La durada és de 20 hores i està orientat a responsables d’explotacions agrícoles i persones vinculades al món agrari. Del 25 al 30 de novembre.