Sa Nostra Sala acull demà dijous, 9 de novembre, a les 20 hores la segona conferència del XLIX Curs Eivissenc de Cultura organtizat per l’Institut d’Estudis Eivissencs (IEE) i que enguany està dedicat a la gastronomia d’Eivissa i Formentera amb la intenció de difondre-la, ha informat l’IEE en un comunicat de premsa.
‘De la mar i la terra al plat: la producció alimentària pitiüsa. Mostra de quilòmetre zero pitiús‘ és el títol de la conferència que pronunciarà el tècnic de promoció de la qualitat agroalimentària del Consell d’Eivissa, Josep Lluís Joan, que serà presentat per Amèlia Torres, membre de la Comissió Executiva de l’IEE.
Des de l’institut han informat també que seguiran a la venda els tíquets per poder assistir al sopar degustació que es farà el dia 17 de novembre, amb un preu de 48 euros, i al taller de cuina que es durà a terme el dia 25, amb un preu de 30 euros. «Per als socis aquest preu serà de 42 i 25 euros», respectivament, han assenyalat.
El XLIX Curs Eivissenc de Cultura continuarà el 16 de novembre amb la conferència ‘La cuina als Països Catalans, reivindicada Maria Nicolau Rocabayera, cuinera d’ofici.‘, presentada per Maria Tur Ribas i seguirà els dies 23 i 30 amb dues taules rodones.
A la primera, ‘La cuina a les Pitiüses des dels fogons’, participaran José Miguel Bonet Cardona (Restaurant es Ventall), Joan Roig Planells (Restaurant es Guillemis), Antònia Marí Ribas can Pep Gaspar (Restaurant Sa Soca), Felipe de la Peña, Paco Marí Ferrer (Mesón de Paco) i Antònia Marí Torres (Cafeteria Ca n’Antònia) i serà moderada per la periodista Marta Torres Molina.
A la segona, ‘La cuina a les Pitiüses des de casa i l’escola’, participaran Maria José Amengual Serra, Vicent Ferrer Mayans, Marina Ribas Torres, Juan Fernández Ginés (de l’IES Isidor Macabich) i estarà moderada per Antoni Manonelles Bölle.