El senador d’Eivissa i Formentera, Juanjo Ferrer, s’ha reunit aquesta setmana amb representants del Sindicat de Treballadors de l’Ensenyament de les Illes (STEI) per abordar les principals problemàtiques i reptes que afronta el sector a les illes, ha informat Eivissa i Formentera al Senat en un comunicat de premsa.
La falta de professors i mestres, el problema de l’habitatge, els complements salarials i el pin parental són els principals assumptes tractats a la trobada, celebrada a la seu del sindicat a Eivissa i a la que van participar els representants de l’STEI Ensenyament Joana Tur i Ricard Santafé, el secretari territorial de l’STEI Intersindical, Pere Lomas, i la representant d’Administració Autonòmica, Melani Socías.
«Els professionals de l’Ensenyament van explicar al senador que en aquests moments falten aproximadament 100 places de professor per cobrir a Eivissa i una quinzena a Formentera», han explicat les citades fonts, que han afegit que com passa en altres sectors «els preus excessius de l’habitatge són el principal escull a l’hora d’animar a professionals d’altres illes i indrets de la resta de l’Estat a venir a les Pitiüses».
Tot i que mestres i professors cobren un plus d’insularitat de l’Estat, «és molt inferior al que reben docents de Canàries, Ceuta i Melilla» i per aquest motiu, Ferrer s’ha compromès a treballar per aconseguir una millora en aquest complement, «que sigui justa per a tothom i suposi una ajuda real per tal de compensar la dificultat i la carestia del preu de l’habitatge a Eivissa i Formentera, que és molt superior a altres indrets on reben un plus molt més alt», ha assenyalat el senador.
En línia amb el que opinen els representants sindicals, Ferrer es va mostrar contrari a la proposta del Govern de pagar un plus de 400 euros només als docents que es traslladin a Eivissa i Formentera, perquè suposa «una discriminació pels que resideixen a les illes i també pateixen la greu problemàtica de l’habitatge», ha afirmat al temps que ha afegit que aquests complements salarials «han de beneficiar tant als docents com als auxiliars tècnics d’educació i als administratius».
D’altra banda, durant la reunió els docents van mostrar la seua preocupació per les acusacions d’adoctrinament que estan rebent per part de sectors de la ultradreta i de l’anomenat pin parental, que vol fomentar que les famílies puguin vetar la participació dels seus fills i filles en determinades activitats, han indicat.
«El pin parental suposa crear un problema on no n’hi ha i evitar que part de l’alumnat rebi, per exemple, educació sexual o determinades activitats en favor de l’ús del català», ha assegurat Ferrer qui s’ha mostrat en contra d’aquesta proposta.
A més, pel que fa a l’ús del català el senador s’ha referit «a la Llei que Vox va forçar a aprovar al PP per tal de fomentar la segregació lingüística a les aules». En aquest sentit, Ferrer ha manifestat que creu que, a la pràctica, tots els centres públics d’Eivissa i Formentera continuaran utilitzant el català com a llengua vehicular.
Plus de insularidad para todos los funcionarios como en Canarias, Ceuta y Melilla, esta falta sólo demuestra la categoría de los politicuchos que hemos tenido los últimos treinta años, de uno y otro partido que sólo han mirado por su sueldo