@Ara Balears – Noudiari/ La protesta dels docents no s’ha aturat i els mestres d’Eivissa i Formentera tornaran a fer vaga el dia 11, mentre que els de Mallorca ho faran el 8 i els de Menorca encara ho han de decidir. Així ho ha comunicat avui l’Assemblea de Docents, a partir dels resultats de les assemblees que s’estan fent a cada illa i arran de la decisió de fer aturades «en dies assenyalats». Ara, segons els mestres i professors, «aquests dos dies són només l’inici del que pot ser un degoteig constant al llarg de tot el curs si la Conselleria d’Educació no rectifica i obri de nou les negociacions amb els comitès de vaga».
«D’una banda, el dia 8 es reuneix l’assemblea de batles de Mallorca per tractar, entre altres temes, el TIL. De l’altra, el dia 11 comença a avaluar-se l’aplicació del TIL i, reactivant la vaga en aquest dia, volem mostrar-hi una vegada més el nostre rebuig», explica el comunicat. Afegeix que també volen mostrar el seu rebuig a la situació dels directors expedientats: «la nova requalificació de la seva falta no és més que un clar intent de dilatar la resolució dels expedients, ja que implica tornar a començar de nou amb tot el procés i haver de respondre a noves acusacions que no apareixien inicialment».
L’Assemblea de Docents avisa que el conflicte continua obert «en tots els punts» perquè la Conselleria d’Educació «no ha estat capaç d’atendre» cap de les deu reivindicacions dels mestres en lluita.
La FAPA es queixa
D’altra banda, la FAPA s’han adraçat a la Conselleria directament donat «que ja anteriorment i en tres ocasions, hem presentat instàncies a la Delegació d´Educació d´Eivissa sol. licitant l’autorització per poder assistir a les negociacions com a observadors i a dia d’avui, encara no hem rebut resposta en cap sentit».
Mitjançant aquesta carta, la FAPA vol reiterar les seues demandes. «Per tal de preconitzar la transparència, que recordem ha estat un dels objectius prioritaris d’aquest Govern des de el començament del seu mandat, creiem absolutament necessària la participació d’una representació de les associacions de mares i pares de les illes en el procés de negociació, com a col lectiu més afectat per aquest conflicte. Volem aclarir que de les instàncies presentades anteriorment es podria deduir que sol·licitàvem la nostre participació com FAPA Eivissa, quant en realitat volíem dir, representació de totes les associacions de les illes. Així mateix, constatem que la figura d’un mediador ha devingut imprescindible, tenguent en compte, la situació de bloqueig en la que es troben les esmenades negociacions».