@Noudiari / El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Caça, Pesca i Cooperació Municipal del Consell Insular, Antoni Marí, ha rebut avui l’Associació de Defensa Vegetal i Sanitària de l’Olivar d’Eivissa, que ha rebut una estrella al concurs Great Taste London 2013 amb el seu oli de la marca Oliada, que es troba dins la marca col·lectiva Oli d’E, que es va crear amb el suport del Consell Insular.
La marca Oliada va rebre una Estrella al certamen (el màxim són tres), que se celebra anualment a la ciutat britànica i que té per objectiu reconèixer els productes alimentaris artesanals de tot el món. En aquesta ocasió, es varen presentar més de 10.000 productes alimentaris tastats durant 50 dies per 405 tastadors professionals. D’aquests, aproximadament 250 eren olis de diferents països. El president de l’ADV de l’Olivar, Mariano Tur, ha destacat que cap d’ells va rebre les tres estrelles (el guardó màxim) i només uns pocs varen rebre’n dos o, com l’oli eivissenc, una.
En aquest sentit, el conseller ha destacat “la gran qualitat de l’oli d’Eivissa, que ara rep un reconeixement internacional, però que ja sabíem de la seva qualitat per les cates que s’han organitzat, i a les quals s’ha comprovat que és un oli que no té res per envejar al que es produeix a altres indrets”.
L’elaboració d’oli d’oliva és una de les activitats agràries que en els darrers anys està experimentant una evolució positiva, amb noves plantacions i creació de trulls moderns per poder elaborar el producte en òptimes condicions. Marí també ha destacat el creixement d’aquest sector i els seus beneficis per Eivissa, més enllà dels merament productius: “No és el mateix un camp conreat ple d’oliveres que un camp abandonat”, ha destacat.
Per la seva banda, Tur ha destacat també aquest creixement: “Fa quatre anys, quan es va crear l’ADV, érem 21 socis, i ara som 93. Som més socis i hi ha més plantacions d’oliveres”.