El Consell Insular d’Eivissa, mitjançant el distintiu Sabors d’Eivissa, i en col·laboració amb l’Associació de Vesins de Corona i l’Ajuntament de Sant Antoni de Portmany, ha organitzat un curs de sofrit pagès aquest dijous 23 de gener a les 19.00 hores a l’envelat de l’aparcament de Santa Agnès de Corona, que serà impartit pel equip del restaurant Es Cruce de Sant Rafel, un establiment que destaca en l’elaboració d’aquest plat festiu emblemàtic de la cuina d’Eivissa i que elabora normalment per a una gran quantitat de comensals. El curs estarà guiat per Eulària Guasch, propietària de l’establiment, acompanyada del seu fill Juan Antonio Marí, i Rafa López, cap de cuina, i finalitzarà amb una petita degustació del plat que elaborin. Per al curs no és necessària inscripció prèvia.
El sofrit pagès és el plat per excel·lència de la pagesia a Eivissa, un plat de carn, d’anyell i de pollastre, juntament amb els embotits de més renom i saborosos: sobrassada i botifarró. I com acompanyant de luxe la patata vermella d’Eivissa que absorbeix els sabors de tots els ingredients i es converteix en un transmissor d’aromes.
En aquesta ocasió han tingut l’oportunitat excepcional d’emprar el patató de la varietat antiga eivissenca, conservada a la Finca Experimental de Can Marines pel Consell Insular. És, d’aquesta manera, un plat quilòmetre 0 que permet a més que per a la seua elaboració Es Cruce de Sant Rafel mantingui el vincle amb el sector primari.
El V Concurs de Sofrit Pàges començarà dissabte 25 de gener a les 9.00 hores i se celebrarà en el mateix espai que el curs, a l’aparcament de Santa Agnès de Corona. Per a inscriure’s en el concurs, les places del qual són limitades, es pot fer a través del telèfon 661 776 550.
Formaran part del jurat Catalina Riera (Restaurant Ca n’Alfredo), María José Amengual (Blog Ditifet), Antoni Tur, (professor en l’IES Sa Serra de Cuina i Gastronomia), Óscar Molina (Restaurant La Gaia), el tècnic de promoció agroalimentària del Consell d’Eivissa, Josep Lluís Joan i un representant de l’Associació de Vesins de Corona.
Per als assistents que no participin a les colles, l’Associació de Vesins vendrà racions de Sofrit Pagès popular a partir de les 14:00 elaborat amb els ingredients originals: anyell i pollastre d’Eivissa, sobrassada, botifarró i patata vermella d’Eivissa.
Després hi haurà música en viu de la mà de l’artista Irene Ponce, a partir de les 18.00 hores, més tard serà el torn de «Esta me la sé» a les 20.00 hores i, finalment, a partir de les 22.00 hores, punxarà el DJ Yor-D.